Plastindustrien: Uforståeligt når entreprenør ikke overholder simple regler for brug af EPS

DR’s forbrugerprogram Kontant satte tirsdag fokus på, hvordan en dansk entreprenørvirksomhed øjensynligt har sjusket med anvendelsen af EPS-isolering. Det er helt uacceptabelt, når de simple regler ikke overholdes, mener Plastindustrien. 

Del:

Reglerne for brug af EPS i byggeri er både klare og let forståelige. Derfor er det uacceptabelt, når et velrenommeret entreprenørselskab overtræder reglerne.

Det siger direktør i Plastindustrien Peter Skov i en den udsendelse Kontant bragte tirsdag aften:

– Når EPS bruges som isolering, skal bygherren altid sørge for at indkapsle materialet, så det ikke antændes ved brand. De regler har fremgået af Bygningsreglementet i årevis og er uddybet i vejledninger om isolering med EPS. Det er helt basal viden. Derfor er det både uforståeligt og uacceptabelt, hvis et stort, professionelt entreprenørselskab ikke har overholdt reglerne.

LÆS OGSÅ: Ny branchehjemmeside om EPS-facadeisolering er lanceret

Udsendelsen viste bl.a. et forsøg, hvor der blev forsøgt at sætte ild til en EPS-plade, der var indkaplset i det lag gips, som Bygningsreglementent kræver. Den indkaplsede plade ville ikke brænde. Peter Skov glæder sig over, at Kontant dermed dokumenterede, at EPS-isolering ikke øger brandrisikoen:

LÆS OGSÅ: Ny dom: Rockwool udsendte vildledende markedsføring om EPS-isolering

– Isolering med EPS er en helt sædvanlig isoleringsmetode i udlandet, og materialet vinder også frem herhjemme, fordi materialets egenskaber gør det særdeles velegnet til isolering af bygninger. Derfor kan man trygt udnytte de fortrinlige produktegenskaber, som EPS-isolering har, når man følger myndighedernes anvisninger. Det fremgik også meget klart af Kontants udsendelse, siger Skov.