Fakta om EPS-emballage

EPS-skumplast er en forkortelse for ekspanderet polystyren. EPS’ens særlige stødabsorberende egenskaber, og det gør materialet særdeles velegnet til emballering af en række produkter.

Del:

Til mange formål er EPS, også kendt som Flamingo, det foretrukne valg, når det gælder emballage. Det skyldes, at EPS’en har:

  • Gode isoleringsevner
  • Sikrer at det beskyttede produkt opretholder kvaliteten
  • Vejer stort set ingenting, da det er 98% luft og kun 2% polystyren
  • Det er 100% genanvendeligt

Som materiale er EPS bæredygtigt, og kan i samarbejde med kunden leve op til kravene til bæredygtig emballage, som blandt andet stiller krav om genanvendelse.

Gode isolereringsevner

EPS består af 98 pct. luft indesluttet i små plastceller. Den store mængde stillestående luft gør, at EPS isolerer meget effektivt mod både varme og kulde

Derfor bliver EPS ofte brugt til emballering af temperaturfølsomme medicinalprodukter, som skal transporteres over større afstande.

EPS emballage er stødabsorberende

De 98 pct. luftfyldte plastceller virker også som små stødabsorberende airbags, som yder en meget effektiv beskyttelse mod ydre påvirkninger fra slag og stød. Med sine stødabsorberende egenskaber bidrager EPS-emballagen til, at fødevarerne ikke bliver skadet eller forgår under transporten.

Lav vægt

98% luft vejer ingenting, og 2% ekspanderet polystyren vejer ganske lidt.  Den lave vægt gør dem samtidigt nemme at håndtere på lager og i produktionen. Det betyder også, at vægten af emballagen udgør en ganske lille del af den samlede vægt af det gods, der skal transporteres.

Lavere vægt betyder lavere transportomkostninger og lavere CO2-udledning under transporten.

Nem at forme

EPS-emballager bliver fremstillet i unikke støbeforme af aluminium. Materialet kan derfor formes, så det passer præcist til det produkt, der skal emballeres. Samtidig kan emballagen designes, så der bruges mindst mulig EPS. Det er betyder optimal udnyttelse af råmaterialerne til gavn for både virksomheder og miljø.

Kan også skæres.

EPS-emballage behøver ikke at være formstøbt. Det kan også skæres med glødetrød, så det passer optimalt til den varer, som skal beskyttes. Det kan være den optimale løsning, hvis varens form varierer lidt fra gang til gang.