EPS-emballage beskytter produktet

Emballage af EPS beskytter alle mulige forskellige produkter og varer som fladskærme, high tech legetøj og husholdningselektronik.

Del:
 Det sparer forbrugerne for ærgrelser, mens producenterne undgår at skulle erstatte defekte varer, som er blevet ødelagt under transporten.

Det er som millioner af airbags

EPS, også kendt som Flamingo, består af 98% luft gemt i millioner af små sammenhængende plastlommer. Derfor virker EPS-skallerne som en elastisk airbag, der er utrolig god til at opsuge stød og slag. EPS-emballagen sikrer en stødabsorberingen, som er i top og som kan leve op til de skrappeste krav til dette, bl.a. derfor anvendes EPS også i cykelhjelme. 

Derudover tester for eksempel B&O alle deres EPS-emballager med fald fra forskellige højder og vinkler. Bagefter skal de indpakkede TV-skærme og højttalere være fuldstændigt intakte og funktionsdygtige, før emballagen bliver godkendt til brug.

Og for emballagerne består af 98% luft, så er det den den letteste løsning på markedet, hvilket sparer transportomkostninger.

Korrekt emballage forebygger ombytninger

Når hårde hvidevarer skal transporteres, så er den afgørende parameter at forhindre skader på f.eks. komfur eller køleskab. Den optimale beskyttelse begrænser ikke blot omkostninger til ombytning er ødelagte eller beskadigede varer, det er også den miljømæssigt bedste løsning. Der bruges nemlig langt færre ressourcer på produktion af erstatningsvaren, mindre energi på at transportere varerne frem og tilbage.

EPS-emballage har helt særligt egenskaber, det kan nemlig støbes så det passer optimalt til den varer, som skal beskyttes. Det kan støbes i forskellige styrker, så det giver den helt korrekte beskyttelse – uden at der bruges mere EPS end nødvendigt.

Korrekt emballage sikrer succesfulde leverancer, og dermed undgås ressourcespild.
Der skal bruges mere energi og vand, hvis en leveret vare skal ombyttes. Det betyder også højere CO2-udledning og mere affald.