Tema : EPS-branchen

EPS-branchen er en sektion under Plastindustrien i Danmark.

EPS-branchen repræsenterer de EPS-producerende virksomheder og den øvrige værdikæde, herunder genanvendelsesvirksomheder, maskinproducenter, uddannelsesinstitutioner, konsulentvirksomheder, byggevirksomheder, EPS-betonproducenter og lokale håndværkere.

Branchens 15 fabrikker er spredt over hele Danmark og har ca. 500 medarbejdere og over 100 lokale håndværkere, ex. smede, elektrikere og værktøjsmagere tilknyttet. Branchens øvrige virksomheder har over 500 ansatte.

Dansk produktion af EPS understøtter over 1.000 arbejdspladser i internethandlen, ex. fødevarekasser. Det anvendes som emballage for en lang række eksportvirksomheder og som isolering i byggeriet. Dertil kommer, at fiskekasser af EPS er blandt de foretrukne løsninger, når dansk fisk eksporteres til hele verden. Dermed understøtter branchen en eksport på over 26 mia. kr. og ca. 16.000 arbejdspladser.

Alt i alt understøtter dansk produktion af EPS over 30.000 arbejdspladser med en omsætning på langt over 50 mia. kr.

EPS, også kendt som Flamingo, er et velegnet materiale til bl.a. isolering og emballage.

Der bliver jævnligt afholdt både interne og eksterne arrangementer i sektionen, som bl.a. fokuserer på moderne isolering i byggeriet.

Del:

Aktuelt

1 2 3 16