Om os – hvad er EPS-branchen?

Vi er brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og vores industri tæller mere end 26.000 danske jobs. Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og for at tage ansvar for den verden, vi er en del af.

Del:

EPS-branchen er en sektion under Plastindustrien i Danmark.

EPS-branchen repræsenterer de EPS-producerende virksomheder og den øvrige værdikæde, herunder genanvendelsesvirksomheder, maskinproducenter, uddannelsesinstitutioner, konsulentvirksomheder, byggevirksomheder, producenter af EPS-beton og lokale håndværkere.

De 15 fabrikker, som producerer EPS er placeret geografisk spredt over hele Danmark og har ca. 500 medarbejdere. Der er tilknyttet ca. 100 arbejdspladser hos lokale håndværkere, såsom smede, elektrikere og værktøjsmagere. Blandt branchens øvrige virksomheder er der ansat ca. 100 medarbejdere. Dertil kommer at produktion af EPS i Danmark understøtter ca. 300 arbejdspladser inden for fiskeproduktion og internethandel.

I alt repræsenterer EPS-branchen over 1.000 arbejdspladser over hele Danmark, dertil kommer arbejdspladser, som er indirekte relateret til branchen. EPS-branchen bidrager til samfundsøkonomien med en omsætning på ca. 1 mia. kr. årligt.

EPS-branchens væsentligste bidrag er de positive miljøbidrag, som opnås med EPS-isolering, den fødevaresikkerhed og de beskyttelse af værdifulde varer, som EPS-emballage bidrager med.

Da EPS er 100% genanvendeligt og brugt EPS er en værdifuld ressource, så kan det indsamles på kommunale genbrugspladser uden at belaste samfundsøkonomien – og det er blot en af årsagerne til at EPS er et bæredygtigt materiale.

EPS-branchen har ligesom resten af Plastindustrien til huse i Industriens Hus hos Dansk Industri, og vi arbejder tæt sammen med begge parter. Via Plastindustrien arbejder vi tæt sammen med to de to europæiske plastorganisationer PlasticsEurope og EuPC. PlasticsEurope repræsenterer råvareproducenterne, og EuPC er de plastforarbejdende virksomheders organisation.

Derudover er EPS-branchen særskilt medlem af EUMEPS, som er den eurpæiske brancheorganisation for EPS-virksomheder.