Eksempler på EPS-emballage

EPS-emballage anvendes til at beskytte mange forskellige produkter og varer – sågar livsvigtige organer bliver transportet på tværs af landet i kasser af ekspanderet polystyren.

Del:

Følsomt elektronik: EPS har en enestående evne til at beskytte mod slag og stød. Det bliver blandt andet udnyttet, når den nye TV-fladskærm eller andet følsomt elektronik skal transporteres over ofte lange afstande - fra fabrik via lager og butik ud til forbrugerne. Godt beskyttede produkter reducerer antallet af transportskader. Dermed nedbringes udgifter til behandling af reklamationer.

Medicinalvarer kræver konstant temperatur: Vacciner til befolkninger på den anden side af kloden og organer til transplantationer i den anden ende af landet er eksempler på emner, som kræver konstant temperatur under ofte lange transporter. Kølekasser af EPS kombineret med anvendelse af fx is eller køleelementer sikrer, at de livsvigtige transporter kan gennemføres rettidigt.

EPS-emballage kan anvendes til at transportere og beskytte værdifulde produkter, som ikke tåler stød. Det kan også være vin på flaske.
Elektroniske apparater kan være særlige følsomme, når de skal transporteres. Her sikrer EPS'ens stødabsorberende evner, at produktet ikke går i stykker - selv hvis pakken bliver tabt.
EPS-emballage kan anvendes til opbevaring af isterninger ved fester og sociale arrangementer.
EPS-emballage kan anvendes til at beskytte forskellige produkter og varer. Formen bestemmes af varen, da kun stort set fantasien sætter grænser for hvordan EPS-emballage skal støbes.
EPS-emballage kan kombineres med køleelementer for at forlænge særlige produkters levetid. Det kan eksempelvis være medicinal varer, som skal flyves over længere distancer.
EPS-emballage bliver også brugt til at transportere livsvigtige organer på tværs af landet. Det redder menneskeliv.