Eksempler på fødevareemballage

EPS-fødevarekasser kan anvendes til opbevaring af forskellige fødevarer.

Del:

Emballagen beskytter fødevarene mod stød, sikrer kølekæden og fastholder næringsværdien.

Frugt & Grønt: Dansk frugt og grønt kræver ofte bedre emballering og opbevaring end produkter fra udlandet, fordi vi bruger færre sprøjtemidler. Frugt- og grøntkasser af EPSbevarer produkternes friskhed ved at holde på fugten og C-vitamin indholdet. Og så beskytter de produkterne mod slag og stød dem under transporten fra gartneriet ud til butikken.

Friske produkter til døren: Friske råvarer bestilt på internettet og leveret ved gadedøren er kun muligt, når produkterne hele vejen er tilstrækkeligt nedkølede. Og det er blevet nemmere med EPS-transportkasser. I kassen bliver de friske produkter kølet af is eller køleelementer, så temperaturen er tilstrækkelig lav i minimum 24 timer.

Fisk på langfart: Fiskekasser af EPS isolerer effektivt mod både varme og kulde. Det er afgørende, når frisk fisk bliver transporteret over store afstande. Fiskekasserne produceres udelukkende af jomfruelige råvarer ved hjælp af højtempereret vanddamp, og det giver en helt ren og hygiejnisk kasse. En fiskekasse som har dårlige vilkår for bakterievækst.

Kontakt med fødevarer: Fødevarer kan uden anden indpakning emballeres i EPS bakker og kasser, fordi materialet er kemisk inaktivt og således ikke afgiver kemiske forbindelser til grøntsagerne, kødet eller fisken. EPS er BGA/FDA-godkendt. Det vil sige godkendt til direkte kontakt med fødevarer af fødevaremyndigheder i Europa og USA

EPS-fødevareemballage er fremstillet af ekspanderet polystyren (EPS). Polystyren fremstilles gennem polymerisering af styren, der er et stof, som også findes naturligt i fødevarer som f.eks. jordbær, kød, kaffe, bønner og kanel.