EPS-branchens tilbagetagningsordning bliver europæisk

EPS-branchen går sammen med IVH (den tyske EPS-isoleringsforening) og Stybenex (den hollandske EPS-forening) og lancerer EPS Cycle. Dermed bygges der videre på den moderniserede tilbagetagningsordning og mere end 25 års erfaring med genanvendelse af EPS.

Del:

Onsdag d. 5. juni 2023 lancerede EPS-branchen sammen med IVH og Stybenex, den nye pan-europæiske tilbagetagningsordning for EPS. Ordningen her EPS Cycle, og minder på mange måder om den tilbagetagningsordning, som har eksisteret i Danmark siden 1995.

Fordelen ved det europæiske samarbejde er dog, at vi fra dansk side får mulighed for ideudveksling og viden om indsamlingsordninger, som vi måske ellers ikke havde opdaget – og samtidig bidrager vi med viden og inspiration til andre lande, som ikke kender til vores løsninger.

Til Plastforum, som var med til lanceringen, siger Chresten Heide-Anderson:

“EPS Cycle repræsenterer en strømlining af indsamling og genanvendelse af brugte EPS-materialer til produktion af nye EPS-produkter. Stybenex, IVH og EPS-branchen er gået sammen om at lede dette initiativ, der opmuntrer andre industriaktører til at deltage i udformningen af ​​en bæredygtig EPS-industri.”

Reglerne for genanvendelsesordningen er de samme altid. Dem kan der læses mere om her. 

Man kan finde hjemmesiden for EPS Cycle her.