Hans Kristian Skibby var på virksomhedsbesøg i egen baghave

Plastindustrien havde fredag inviteret Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti til virksomhedsbesøg i folketingspolitikerens hjemby. Formålet var at tale om produktionsvirksomheders konkurrencevilkår og de omdiskuterede energiafgifter.

Del:

Erhvervs- og vækstordfører, Hans Kristian Skibby (DF) var fredag på virksomhedsbesøg hos BEWi Flamingo A/S i Tørring, hvor han også selv har adresse. BEWi Flamingo havde inviteret folketingspolitikeren på rundvisning og gennemgang af produktionen. Hans Kristian Skibby var glad for invitationen.

– Det er spændende for mig at komme ud og se en produktionsvirksomhed og høre om de udfordringer, de har. Det er vigtigt for mig, at vi stadig har produktion i Danmark og dermed bevarer den type arbejdspladser. Vi kan ikke kun leve af vidensarbejdspladser, siger Hans Kristian Skibby, erhvervs- og vækstordfører i Dansk Folkeparti.

Formålet med besøget var at oplyse Hans Kristian Skibby om virksomhedens udfordringer og de vilkår, som BEWi Flamingo og landets øvrige plastvirksomheder er underlagt i forbindelse med eksempelvis energiafgifter og brandregler.

– På mit besøg hos BEWi drøftede vi de danske brandkrav, da de er skrappere end i de lande vi sammenligner os med. Det betyder, at byggeriet bliver dyrere, og at det er sværere at bruge moderne byggematerialer som EPS. Men regeringen har et lovforslag på vej i Folketinget, som vi

støtter, og det er min overbevisning, at vi får lavet nogle mindre bureaukratiske regler, siger Hans Kristian Skibby.

Godt at få syn for sagen

Og netop det at politikerne får syn for sagen er afgørende, hvis de skal have et ordentligt grundlag for at forstå produktionsvirksomhedernes rammevilkår, mener Thomas Drustrup, direktør i Plastindustrien.

– Danske plastvirksomheder arbejder for at fastholde arbejdspladserne herhjemme. Produktionsvirksomheder er i høj grad presset af den stærkt stigende PSO-afgift, som deres udenlandske konkurrenter slet ikke er pålagt i samme grad. Det gør det meget dyrere at producere i Danmark, og det sætter os i en meget svær konkurrencesituation, siger Thomas Drustrup.

Karl-Erik Olesen, salgsdirektør i BEWi Flamingo var tilfreds med besøget og noterede sig, at Hans Kristian Skibby var lydhør og interesseret i de forhold BEWi Flamingo og andre produktionsvirksomheder, arbejder under.

– Vi sætter stor pris på, at Hans Kristian Skibby giver sig tid til at komme forbi og se nærmere på de forhold, vi arbejder under. Besøget giver os mulighed for på mere konkret vis at forklare, hvor og hvordan de nuværende rammevilkår påvirker os og virksomhedens konkurrenceevne, siger Karl-Erik Olesen.