Jackon etablerer ny fabrik i Hirtshals

Jackon Danmark A/S har indgået en langvarig aftale med selskabet Hav Live Processing A/S om at producere og levere EPS-fiskekasser. Samarbejdet medfører, at der er behov for at opføre en ny fabrik i Hirtshals.

Del:

Industrikoncernen Jackon Holding AS har, gennem sit datterselskab Jackon Danmark A/S, indgået en langvarig aftale med det norske selskab Hav Line Processing A/S, om produktion og leverancer af fiskekasser i EPS, til Hav Lines nye anlæg i Hirtshals.

– Vi har i lang tid arbejdet sammen med ejerne af Hav Line Gruppen om denne etablering, og er vældig glade for at være en del af den store satsning som nu sker på havnen i Hirtshals, siger Stein Trygsland, CEO i Jackon.

Hav Line Processing A/S, der er ejet af Hav Line Gruppen, er i gang med at bygge en slagtebåd, som skal hente laks på det norske vestland. Disse skal så fragtes til Hirtshals, hvorfra pakning og videre distribution sker.

Jackons nye fabrik bygges væg-til-væg med Hav Line Processings pakkeanlæg, og skal være klar til produktion i andet halvår 2018, samtidigt med start af slagtebådskonceptet.

Fabrik skal være højt automatiseret

EPS kassefabrikken, der kommer til at være højt automatiseret og få installeret nyeste tilgængelige produktionsteknologi, vil udover at dække Hav Lines behov for EPS fiskekasser, også have kapacitet til at betjene andre potentielle lokale kunder.

– Under projekteringen af fabrikken har vi både lagt vægt på den mest mulige effektive grænseflade til Hav Line, men også på at kunne være en effektiv og fleksibel leverandør til andre lokale kunder, siger Stein Trygsland.

De seneste år har Jackon øget indsatsen på fiskeemballage og koncernen producerer i dag fiskeemballage på sine fabrikker i Fredrikstad, Stavanger, Sotra, Øksnes, Tana Bru (StyroNor) og fra andet halvår 2018 altså også i Hirtshals.

– Via disse satsninger har vi styrket vores markedsandel i dette vigtige segment, og ambitionen er at styrke positionen yderligere de kommende år, afslutter Stein Trygsland.

Om Jackon:

Jackon-gruppen er en familieejet norsk industrikoncern med hovedkontor i Fredrikstad. Koncernen har i alt 18 fabrikker i Europa, heraf 15 i Norden. Jackon-gruppen har ca. 800 ansatte og en årlig omsætning på ca. 2,9 mia NOK. Se også www.jackon.com.