Miljø- og Fødevareministeriet skriver bl.a. om EPS, at “miljømæssigt bedre alternativer ikke er tilgængelige for alle anvendelser.”

Miljø- og Fødevareministeriet har offentliggjort rapporten om EPS i Østersøen. Ministeriet skriver bl.a. at “miljømæssigt bedre alternativer ikke er tilgængelige for alle anvendelser.”

Del:

Nyheden om rapporten blev dækket af Plastforum.dk i mandags ((1. april).

Plastforum skrev; “En længe ventet rapport fra Miljø- og Fødevareministeriet ser nu dagens lys – den viser, at der findes langt mindre EPS i Østersøen end hidtil antaget.” Til Plastforum udtaler vores projektchef Chresten Heide-Andersonudtalte: “At EPS/XPS udgør op til 1 procent af plastforureningen er naturligvis stadig for meget, men det skal ses i forhold til, at EPS udgør 3-4 procent af den plast, som produceres i Europa. Samtidig viser COWI’s analyse, at det er under 0,02 procent af den producerede EPS, som ender i havet, men den del skal vi naturligvis arbejde på at undgå.”

Det fremgår også af rapporten, at EPS er overrepræsenteret i strandoptællinger, fordi EPS indeholder 98% og derfor fylder ovenpå vandet.

Læs hele nyheden på Plastforum her.