Medieomtale af EPS i september

I september måned var der stor mediebevågenhed, når det kommer til genanvendelse af EPS. Ikke mindre end 10 omtaler i flere forskellige medier. Du får overblikket her.

Del:

26. september skrev Nyhedsmagasinet Danske Kommuner om “Flamingoens velbevarede hemmelighed”

“Blot 36 af landets kommuner genanvender flamingo. Branchen erkender, at den har ikke været god nok til at fortælle om mulighederne.” Det er faktisk 38, og siden da har det vist sig, at Middelfart, Horsens og Tønder også indsamler EPS til genanvendelse. Danske Kommuners opgørelse er dog over kommuner, som indsamler eller som påtænker at gøre det.

25. september skrev NBE: “EPS-Recycle vil være med til at lukke ressourceloop.”

EPS-Recycle i Thisted omdanner flamingo til plastgranulat, der kan bruges i nye plastprodukter. Det er både løsningen på et stort affaldsproblem og et godt bud på, hvordan man kan etablere et effektivt ressourceloop i Nordjylland. EPS-Recycle bruger medlemskabet af NBE til at synliggøre deres aktiviteter og åbne døre til nye samarbejder.

17. september skrev DKnyt: “Sammenpresset flamingo i Tårnby sparer CO2”

Under et demonstrations- og indsamlingsforsøg har Kirstinehøj Genbrugsplads i Tårnby arbejdet med en container, som kan presse luft ud af EPS – eller flamingo – direkte på genbrugspladsen, oplyser Miljøministeriet.

16. september havde de hos Stark fokus på EPS, som bygningsisolering under overskriften: “Bygningsisolering skaber grøn forandring”

“Det stigende fokus på bæredygtighed i byggebranchen betyder, at du som håndværker bør tænke bæredygtighed ind i din forretning. Vi hjælper dig godt på vej, og sætter fokus på bæredygtige materialevalg, som du kan bruge i dine byggeprojekter.”

16. september skrev  DKnyt: “25 kommuner indsamler nu flamingo – og 13 er på vej”

Samlet set spares der i produktionen fem kilo CO2 for hvert kilo flamingo, der genanvendes, i forhold til at brænde det af.

13. september var der nyt nummer af Magasinet Plast på gaden.

Magasinet havde blandt andet fokus på EPS og genanvendelse af EPS. Der var ikke mindre end fem artikler i bladet, som kan findes her.

Artiklerne er endnu ikke særskilt udgivet.