EPS-Recycle fremviser ny komprimeringsløsning

Den nordjyske familievirksomhed EPS-Recycle lancerer ny EPS-komprimeringsmaskine til brug af både privatpersoner og industri.

Del:

Familievirksomheden fra Thisted, EPS-Recycle, har store nyheder.

Virksomheden, der arbejder med indsamling og genanvendelse af ekspanderet polystyren (EPS), har netop løftet sløret for deres helt nye EPS-komprimeringsmaskine.

Amager Ressourcecenter har bedt EPS-Recycle om at udvikle et genanvendelsesanlæg, så der kan indsamles EPS fra genbrugspladserne, og det har virksomheden altså gjort.

Let genanvendeligt men fyldigt materiale

EPS består hovedsageligt af luft (98%) og fylder rigtig meget i forhold til den egentlige materialemængde. Derfor bliver det ofte komprimeret inden det sendes til genanvendelse.

– EPS kan genanvendes igen og igen, og det er let at indsamle på offentlige genbrugspladser fordi alle kender materialet. Materialet består hovedsageligt af luft, så en fyldt 20-fods container vejer kun 120 kg. En fyldt lastbil med komprimeret EPS svarer til ca. 62 lastbiler ukomprimeret EPS, så man kan spare en del transport. Når vi har indsamlet og komprimeret EPS’en, sender vi det til genanvendelse på fabrikken i Thisted, så vi holder genanvendelsen i Danmark, fortæller Lars Steffensen, adm. direktør i EPS-Recycle.

EPS-indsamling hos private og i industrien

Virksomhedens nye komprimeringsmaskine, kan indsamle og komprimere EPS på bl.a. offentlige genbrugspladser, hvorefter den komprimerede polystyren (PS) sendes til genanvendelse på virksomhedens fabrik i Thisted.

Lars Steffensen fortæller:

– Anlægget kan modtage EPS fra private på offentlige genbrugspladser, men det kan også bruges i industrien. Man fylder maskinen med EPS, der kan være 2.4 kubikmeter ad gangen, når den så er fyldt lukkes lågen, og komprimeringen går i gang. Det tager ca. 30-45 sekunder og så kan man igen putte 2.4 kubikmeter i maskinen.

Udover Amager Ressourcenter, så har en række danske kommuner også vist interesse for maskinen.

Lars Steffensen, adm. direktør i EPS-Recycle præsenterer her den nye maskine: