Medieomtale i juni

Medieomtalen i juni havde i høj grad fokus på nye løsninger for genanvendelse af EPS samt leveranceudfordringer for hele plast- og byggeindustrien. Få overblikket her.

Del:

25. juni skrev Plastforum.dk: BEWI køber sig ind i PS-virksomhed og investerer dermed i anlæg til genanvendelse

BEWI Group har købt sig ind i canadiske Polystyvert, en plastvirksomhed med ekspertise indenfor genanvendelse af polystyren (PS) med en ny opløsningsbaseret teknologi.

16. juni skrev AltomTeknik.dk: Nu bliver det nemmere at genanvende EPS bygge- og nedrivningsaffald

EPS, også kendt som Flamingo, er et effektivt og hyppigt anvendt isoleringsmateriale, som kan anvendes til hele konstruktionens klimaskærm. Når bygninger har skullet rives ned efter mange år, så har EPS-isoleringen hidtil været blandet med andet affald og sendt til energiudnyttelse. Men det behøver man ikke længere! EPS-branchen har sammen med resten af den europæiske EPS-værdikæde etableret PolystyreneLoop, som kan genanvende EPS-bygge og nedrivningsaffald. Og anlægget er netop åbnet.

16. juni skrev Plastforum.dk: Nyt anlæg: Nu genanvendes EPS nemmere i byggeriet

Isoleringsmaterialet EPS, der flittigt bruges som klimaskærm i konstruktioner i byggeriet, kan nu nemmere genanvendes – istedet for at det blandes med andet nedrivningsaffald.

EPS-branchen har nemlig – sammen med resten af den europæiske EPS-værdikæde –  etableret anlægget PolystyreneLoop. Anlægget er netop åbnet.”

14. juni skrev BygTek.dk: Forsøg med flamingo skal føre til eksportsucces

Siden 2019 har virksomheden Shark Compactors udviklet på en nye pressecontainer. Nu er den forsøgsvis kommet i brug på genbrugsstationerne i Odsherred Kommune, der modtager mellem 20 og 25 tons flamingoaffald om året.

11. juni skrev Dansk Industri: Flamingoforsøg i Odsherred Kommune skal føre til eksportsucces

 Mængden er stigende. Vi har hidtil kun sorteret en smule og sendt resten til forbrænding. Nu får vi muligheden for at sende det komprimerede produkt til genbrug, idet vi vil sortere flamingoen i den rene hvide type og i den farvede type. Vi bidrager dermed til en bæredygtig og miljøvenlig håndtering af affaldet“, siger Bo Enghoff Jensen, der er stedfortræder på Genbrugsstationerne.

Derudover har der været fortsat omtale af markedet og leveranceudfordringer, ligesom der har været omtale af EU’s engangsplastdirektiv.