Medieomtale i juli

Medieomtalen i juli havde i høj grad fokus på nye løsninger for genanvendelse af EPS samt leveranceudfordringer for hele plast- og byggeindustrien. Få overblikket her.

Del:

1. juli skrev Dagbladet Roskilde: Virksomhed og kommune samarbejder om at vise vejen til genbrug af flamingo

Gennem det sidste års tid har Genbrugsstationerne i Odsherred Kommune været i dialog med Hørve-virksomheden SharkCompactorsA/S og nu starter test af en ny mobil container til komprimering af flamingoaffald. Dagbladet Roskilde 1. juli 2021 Sektion 3 (Erhverv). Artiklen blev også bragt i Sjællandske Slagelse.

7. juli skrev AltomTeknik: Fundamentet lagt til nyt bæredygtigt bofællesskab i Farum – Bæredygtigt L- element skar en tredjedel af byggetiden

De første fundamenter er nu støbt til Farums nye bæredygtige bofællesskab, Stavnsholthave. RF Beton har skåret sin leveringstid på fundamenterne ned med en tredjedel i projektet, alene ved brug af EPS L-elementer fra Sundolitt, også kaldet Grøn Standard.

7. juli skrev jv.dk: Mange spørgsmål til ny affaldsordning – nogle af svarene får du her

“Der skal sorteres i de samme fraktioner som tidligere, fastslår udvalgsformand Christian Bro (S). Det gælder også, selv om der ikke er udleveret klistermærker med flamingo til at sætte på genbrugsposen, som det er påkrævet.

– Jeg vil tro, at det er en forglemmelse, at det ikke er kommet med i den nationale plan, men vi har altid afhentet flamingo i genbrugsordningen, og det fortsætter vi med, lover Christian Bro.” Artiklen var også bragt i avisen.

9.juli skrev Plastforum: To års tests kulminerer: Mobil container komprimerer EPS i Odsherred

“Siden 2019 har den danske virksomhed Shark Compactors, Hørve, udviklet en ny pressecontainer, der kan komprimere EPS på de danske genbrugspladser.

Den mobile container rummer tre-fire kubikmeter EPS ad gangen og kan på 15 sekunder kværne det ned til en fast masse. Den bliver lige nu testet på genbrugsstationen i Odsherred.”

 

Derudover

En række artikler om sigende priser på byggematerialer benytter desuden EPS, som eksempel på varer, der er blevet dyrere pga. leveranceudfordringer.