EPS sokkelsystem sikrer hurtigere etablering af 43 klyngeboliger

3.870 m2 bolig bliver opført i Aalborg, hvor HP Byg er ved at etablere 43 klyngeboliger. For at bygge husene hurtigt og effektivt har man valgt at benytte EPS sokkelsystemer.

Del:

På Anna Anchers Vej i Sofiendal Enge i det sydvestlige Aalborg støber totalentreprenøren HP Byg sokler i Jackon Sokkelsystem. Soklerne skal bære 43 klyngeboliger, der skal stå færdige i starten af 2023.

I Danmark var der i 2018 opført omkring 10.000 boliger med EPS Sokkelsystemer. Ikke desto mindre har systemet hidtil været ukendt for entreprenøren HP Byg, indtil opgaven på Anna Anchers Vej landede i ordrebogen. Med et byggeprojekt på i alt 3.870 m2 boliger er HP Byg efterhånden superbrugere i sokkelsystemet, som er et stabilt forskallingssystem, der er enkelt og hurtigt at montere.

Med Jackon Sokkelsystem fyldes betonen i præcist definerede render, hvilket er ressourcebesparende. Efterfølgende lægges den udvendige isolering ned, så det ikke kan fryse ind under soklen. Det er godt fundet på, og så giver det en pæn sokkel, som vi ikke behøver at pudse,” siger Bjarne Nielsen, entrepriseleder hos HP Byg.

Til isolering af de 43 boliger har HP Byg anvendt EPS terrændæksisolering fra Jackon, som er et uorganisk kapillarbrydende materiale, der forhindrer fugtvandring fra underlaget. Det er kombineret med et isoleringslag af XPS (ekstruderet polystyren) under bærende vægge har HP Byg. XPS’en er anvendt da den har en ekstra høj trykstyrke, lavt fugtoptag og gode isoleringsegenskaber.

Om erfaringerne med EPS sokkelsystemer siger Bjarne Nielsen, entrepriseleder hos HP Byg; ”Systemet har været fantastisk at arbejde med – også ergonomisk. En nem og kontrolleret arbejdsproces – næsten som at bygge med legoklodser.