Medieomtale i juni

Stadig flere kommuner indsamler EPS til genanvendelse – og samtidig er det blevet præciseret i den nye affaldslov, at kommunerne kan anskaffe EPS-komprimator til deres genbrugspladser.

Del:

10. juni skrev Ctwatch.dk; “Længe ventet affaldslov er blevet vedtaget

Folketinget har stemt for en række nye rammer for affaldssektoren. Det betyder blandt andet et opgør med kommunernes ret til at behandle og sortere husholdningsaffald.

Af artiklen fremgår det bl.a. at kommunerne også fremover kan benytte komprimatorer på genbrugspladserne, for dermed at sikre bedre genanvendelse af EPS.

20. juni skrev Børsen; “Bedre pres på mere affald sparer CO2

Shark Compactors i Hørve i Nordvestsjælland har gennem 20 år fremstillet komprimatorer, der presser affald til mindre og mere håndterbare enheder.

En helt ny løsning med en helt nyudviklet maskine, Shark Mk9, er desuden på vej på markedet, og det unikke ved denne type komprimator er, at den kan komprimere flamingo, som med fordel kan genbruges i stedet for at blive brændt.

” Vi er netop vendt hjem fra verdens største messe for affaldsløsninger i München i Tyskland, hvor vores nyhed blev mødt med stor interesse fra kunder i hele verden. For ikke nok med, at vi kan presse flamingo, det er der også andre, der kan, så kan vi garantere et 95-98 pct. rent slutprodukt, som er presset og klar til genbrug, renset for betonrester, plastikfolie, tape, søm og skruer, andet affald og urenheder. Vi er de eneste, der kan levere denne mobile maskine til genbrugsstationer over hele verden, og på messen fik vi 140 henvendelser, som vi nu er i fuld gang med at følge op på,” fortæller Bent Eriksen.

Sektion 3 (Logistik) Side 20.

 

20. juni skrev Ctwatch.dk; “Virksomhed anvender affalds-flamingo til isolering

enbrugsstationer indsamler i et forsøg brugt flamingo. Containerne tømmes af iværksættervirksomheden Thermowhite, som genanvender materialet som isolering.