EPS-byggesystem var den ideelle løsning til arkitekttegnet villa

Med EPS-byggesystemer undgik Jens tunge løft og fik samtidig en arkitekttegnet villa i millionklassen.

Del:

På Strandvejen i Snekkersten gemmer der sig et byggeprojekt af den helt unikke slags. På en stejl skråning med udkig til havet står opførelsen af en arkitekttegnet villa opført i Thermomur, som er EPS-byggesystemet fra Jackon. Der er tal om villa i millionklassen, som er opført i to plan og altså isoleret effektiv med EPS.

Villaen er designet med store spænd og store panoramavinduer, som en traditionel konstruktion ikke kunne bære. Også den stejle skråning og de besværlige adgangsforhold til byggegrunden var udslagsgivende for, at Jens valgte at bygge med Thermomur.

Det var svært at komme til med byggematerialer, så jeg skulle bruge nogle byggeklodser, som jeg selv kunne bære rundt på uden maskiner og uden, det var tungt,” siger Jens Fjeldal, privat bygherre.

De grå EPS-blokke indeholder grafit, hvilket øger isoleringsevnen med 20% sammenholdt med en tilsvarende blok i hvid EPS. Det betyder også, at Jens får en velisoleret bolig, der lever op til nutidens energikrav.

Det er sindssygt nemt at arbejde med, og der er plads til ændringer undervejs. Bl.a. fandt jeg ret sent i byggeprocessen ud af, at jeg ville have et vindue mere i badeværelset på 1. salen. Havde jeg bygget med mere traditionelle materialer, havde det ikke kunnet lade sig gøre, men fordi ydermurene består af EPS, var det nemt at skære plads til vinduet. Samtidig gør den solide betonkerne, at jeg har kunnet lave store spænd og frie spær,” siger Jens Fjeldal.

Foruden EPS-byggesystemet har Jens anvendt EPS som terrændæksisolering. Så det er næsten hele husets klimaskærm, der er isoleret med EPS.

Mange bygger, som de er vant til, men man misser en masse innovation, fordi man ikke prøver noget nyt. Jeg tror, Thermomur er fremtidens måde at bygge på,” Jens Fjeldal, privat bygherre.