Medieomtale i februar, marts og april

Drillenissen har været på spil i foråret, og derfor har mediovervågningen ikke fanget alle omtaler. EPS i medierne er derfor samlet til februar, marts og april med udvalgte historier.

Del:

31. marts skrev Altomteknik.dk: “EPS-branchen gør klar til udvidet producentansvar og endnu mere genanvendelse”

Den 30. marts afholdt EPS-branchen årsmøde, hvor de centrale aktører i den danske EPS-branche mødtes for at drøfte flere cirkulære tiltag for EPS – også kendt som Flamingo. Fokus for mødet var det kommende udvidet producentansvar for emballage. Blandt andet kom det frem, at genanvendelsesraten for EPS hos Grønt Punkt i Norge er på 87,4%.

 

2. april skrev Teknovation.dk: EPS-branchen: Endnu mere flamingogenanvendelse

Ved EPS-branchen årsmøde torsdag, hvor de centrale aktører i den danske EPS-branche mødtes for at drøfte flere cirkulære tiltag for EPS, og det kommende udvidede producentansvar for emballage.

Her kom det blandt andet frem, at genanvendelsesraten for EPS hos Grønt Punkt i Norge er på 87,4 procent, og også den danske EPS-branche ser positivt fremad. Det skyldes i høj grad, at der er en stadig skarpere interesse for genanvendelse og cirkulær økonomi. Og her har EPS utvivlsomt en konkurrencefordel, fremhæver branchen, som i dag, takket være kommunal indsamling og høj genanvendelse af fiskekasser, har opnået en international førende position, forklarer Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen:

 

8. april skrev Nordjyske: “Smart idé sparer tonsvisaf CO2″

Derfor er der også stor opbakning til den ordning, som Råt & Godt søsatte sammen med Aalborg Forsyning for godt to år siden. Siden dengang har den socialøkonomiske virksomhed nemlig indsamlet og komprimeret mange tons kasseret flamingo, og der er ikke noget der tyder på, at efterspørgslen falder.

Nordjyske Stiftstidende Aalborg 8. april 2023 Sektion 2 (Aalborg) Side 2

 

8. april skrev Nordjyske.dk: “Firma har stor succes med indsamling af irriterende produkt”

Han er oprindeligt uddannet speditør, og erfaringerne herfra bruger han blandt andet til at planlægge de ruter Råt & Godt benytter, når de skal hente flamingo på kommunens genbrugspladser og hos de private firmaer, der abonnerer på ordningen.

– Det kan være alt fra restauranter til tømrervirksomheder, elektronik- og hvidevarefirmaer og meget andet. For flamingo fylder jo frygtelig meget, så der er ikke mange, der har plads til at opbevare det i længere tid. Og derfor strikker vi en ordning sammen, der passer til dem – både i forhold til mængder og hvor tit, vi skal komme og hente det, fortæller han.

 

19. april skrev Dagens Byggeri: Var produktionsdirektør da firmaet blev opkøbt – er nu adm. direktør

Bewi købte Jackon i efteråret 2022 og blev med et fingerknips Danmarks største producent af EPS (flamingo). Siden har virksomheden arbejdet både intensivt og målrettet med sammenlægningen, der er mundet ud i et organisatorisk ændret setup, så hvert land fremadrettet får en landbaserede, selvstændige organisation i hhv. Norge, Sverige og Danmark.

 

20. april skrev Licitationen: Efter opkøb: Isoleringskæmpe får ny topchef

Jesper Vind Andreasen er den nye adm. direktør for Bewi Insulation Danmark A/S, hvor han får ansvaret for Bewis danske forretning inden for Insulation & Construction.

Og de er en direktør med stort kendskab til firmaet. Han har således arbejdet som produktionsdirektør i Jackon Skandinavien under Jackon Holding AS, som Bewi ASA overtog alle aktierne i den 19. oktober 2022.