PlasticsEurope lancerer nyt initiativ til genanvendelse af polystyren

Del:

PlasticsEurope, den europæiske plastbranches organisation, har netop lanceret et nyt initiativ for indsamling og kemisk genanvendelse af polystyren. Som man kan løse på Plastindustriens Plastleksikon er polystyren; “en af de mest udbredte plasttyper. Materialet har en relativt lav pris og kan både blive til legetøj, flamingo-kasser og engangskrus afhængig af, hvilken type, der er tale om.

Polystyren er en termoplastisk, amorf polymer, der er fremstillet ud fra den petrokemiske monomer styren. Det er et glasklart, stift og relativt sprødt materiale. Polystyren har relativt lave barriereegenskaber overfor ilt og vand og har et relativt lavt smeltepunkt.”

Polystyren udgør 2 % af EPS (ekspanderet polystyren), mens resten (98%) er luft. Derfor er PlasticEuropes nye tiltag utrolig spændende at følge i EPS-branchen. I deres pressemeddelelse skriver de:

“Focusing on chemical recycling, the PlasticsEurope initiative aims at converting collected postconsumer polystyrene waste into virgin polystyrene. New technologies will enable the
incorporation of post-consumer waste into plastic manufacturers’ production processes. The target is to generate high-quality polystyrene to meet the most demanding standards, ultimately for food contact applications.”