Medlemmerne har ordet: Vi vil være en del af løsningen

I klummen ‘Medlemmerne har ordet’ er det i denne udgave Karl Erik Olesen (Mamaging Director, BEWISynbra), der er skribent. Han sætter skarpt på, at industrien skal være en aktiv del i at løse de udfordringer, som industrien står overfor.

Del:

Af Karl Erik Olesen, Managing director, BEWiSynbra Denmark A/S. Bragt i Magasinet Plast nr. 4 – 2018:

Vi er alle sammen enige om, at plast er et fantastisk materiale. Vi ved også, at plast er en del af løsningen på samfundets udfordringer.

Men der kan også være udfordringer med plast. Det kan ende i naturen – og i havene – hvor det bestemt ikke har noget at gøre. Derfor er det vigtigt, at vi som plastvirksomheder gør en aktiv indsats for at være med til at løse de udfordringer, tager ansvar, anvender forbedret teknik etc.

Vi skal være stolte af vores produkter

Vi kan glæde os over, at vi for eksempel producerer cykelhjelme, som redder menneskeliv, eller isoleringskasser, som gør det muligt at transportere organer på tværs af landet – og dermed redde menneskeliv. Eller isoleringsmaterialer, som sparer hundredevis af liter fyringsolie for hver liter olie, der går ind i produktionen af isoleringsmaterialet.

Og det er kun nogle af de fordele, som ekspanderet polystyren (Flamingo®) bidrager til samfundet med.

Som branche kan vi være stolte over, at vi producerer produkter, som bidrager til at gøre verden til en bedre og sikrere sted.

En aktiv indsats er nødvendig

I BEWISynbra har vi valgt at tage at tage en ekstra aktiv indsats, fordi vi vil være en del af løsningen.

At være en del af løsningen betyder samtidig, at vi i stigende grad tænker cirkulært. Det er ikke noget nyt for os, for brugt Flamingo® er en værdifuld ressource.

Derfor har vi siden 1995 været aktive deltagere i EPS-branchens egen indsamlings- og genanvendelsesordning, hvor vi har taget brugt emballage retur fra vores kunder, ligesom vi også tager ansvar på et europæisk niveau.

Operation Clean Sweep forebygger udslip af plast

At være en del af løsningen betyder for os også, at vi har valgt at være en del af Operation Clean Sweep. Det påvirker ikke vores udslip af plast i havet nævneværdigt, hvis vores drift er normal – men skulle uheldet være ude, så vil det forhindre et udslip af mikroplast i havet.

Ligesom vi har valgt at deltage i World Cleanup Day, fordi vi vil bidrage til at plast og andet affaldsmaterialer ikke ender i havet.

Samtidig er deltagelsen med til at gøre vores medarbejdere endnu mere stolte over at arbejde i BEWISynbra, fordi de ved, at vi mener det, når vi siger, at vi vil være en del af løsningen.

’Medlemmerne har ordet’ er en fast klumme i Magasinet Plast, der skrives på skift af forskellige aktører i plastbranchen. Holdninger i klummen er et udtryk for skribentens personlige holdning og ikke nødvendigvis for Plastindustriens officielle politik.