BEWiSynbra opkøber det danske recycling selskab Eurec

BEWiSynbra Group, én af de førende integrerede producenter af ekspanderet polystyren (EPS) i Europa, annoncerede i dag at de er indgået i en aftale om overtagelse af 51% af det danske selskab Eurec A/S. Eurec A/S er beskæftiget med indsamling, komprimering, bearbejdning og salg af recirkuleret EPS og plastik. Ydermere fungerer Eurec, som agent og udlejer af komprimeringsudstyr.

Del:

”Jeg er meget glad for at kunne annoncere vores opkøb af Eurec, hvilket bekræfter vores engagement i, at lede EPS industriens ændring mod en cirkulær økonomi. Eurecs store kendskab og brede portefølje indenfor recycling aktiviteter, kombineret med vores nylige opkøb af det belgiske recycling selskab EcoFill, passer godt ind i vores strategiske prioriteter” siger Martin Bekken, Managing Director i BEWiSynbra Circular AB.

Opkøbet af Eurec styrker BEWiSynbras arbejde, med at øge indsamlingen og recycling af EPS. Siden etableringen af BEWiSynbra Circular i Oktober 2018, har gruppen lanceret adskillige aktiviteter, herunder konceptet ”Use-ReUse” med etablering af komprimeringsstationer i Varberg, Sverige og på Frøya, Norge, såvel som indsamlingsstationer ved nogle af egne faciliteter. Derudover har BEWiSynbra Circular aftaler med flere af gruppens kunder og partnere for, at finde den bedste måde, at indsamle mere brugt EPS. Use-ReUse vil sætte nye industristandarder, for indsamling og genanvendelse af EPS, samt øge kendskabet til letheden og vigtigheden ved recycling af EPS.

”EPS, også kendt som Flamingo® i Danmark, er et fremragende materiale, som består af 98% luft og 2% polystyren. Det anvendes blandt andet til at isolere bygninger, beskyttelse af mennesker for eksempel cykelhjelme og nakkestøtter i biler, og til transport og opbevaring af fødevarer. Det bedste ved materialet er, at det kan genanvendelse igen og igen. Vi skal dog sikre, at der er funktionelle systemer til indsamling og recycling af EPS. Vi har haft et tæt samarbejde med Eurec i Danmark i mange år. Denne transaktion hjælper os yderligere til, at udvikle vores recycling aktiviteter sammen, og forbedrer infrastrukturen omkring disse systemer” siger Karl Erik Olesen, Managing Director af BEWiSynbra Denmark.

I 2000 blev Eurec grundlagt, med formålet at indsamle, opkøbe og sælge plastik, som first-mover i Danmark har de haft adskillige fordele. I dag består forretningen af en række forskellige aktiviteter indenfor indsamling, komprimering og bearbejdning af EPS og emballagefolie. Hvor formålet er, at recycle så meget som muligt lokalt i Danmark, og dermed sikre et minimums aftryk på miljøet.

BEWiSynbra opkøber 51% af aktierne i Eurec. Færdiggørelsen af transaktionen er underlagt sædvanlige betingelser.