Medieomtale af EPS i oktober

I oktober havde bl.a. Danmarks Radio fokus på genanvendelse af EPS. DR P4’s morgenudsendelse havde flere indslag om dette tema. Du får overblikket her.

Del:

23. oktober skrev Billund Ugeavis om bl.a. Sundolitt, som indgår i samarbejde om at få ledige i arbejde.

Uge 44 er Industriens Uge, hvor Billund Kommune med en række arrangementer vil sætte fokus på rekruttering og opkvalificering.”

16. oktober var EPS-branchens projektchef interviewet i DR P4.

Morgenudsendelsen hos DR P4 syd omhandlede genanvendelse af EPS i Syddanmark. De kunne blandt fortælle om Varde Kommunes erfaringer med at indsamle og genanvende EPS. Derudover kunne de fortælle, at både Sønderborg og Haderslev vil til at se på genanvendelse af EPS’en. Programmet er ikke online, men kanalen kan findes her.

15. oktober skrev Packmarkedet om EPS-branchens nye hjemmeside

“EPS-branchen – en del af Plastindustrien lancerer ny hjemmeside med masser af faktuelle og praktiske oplysninger om ekspanderet polystyren – også kendt som EPS” skrev de i den trykte udgave af magasinet (Sektion 1 (1. Sektion) Side 16 ).

11. oktober skrev Byggematerialer om energirenovering med bæredygtige materialer

Her kunne man bl.a. læse; “Både EPS og XPS har enestående isolerende egenskaber, som gør materialet til et førstevalg for mange anvendelser inden for byggeri og anlæg. Opvarmning og afkøling af bygninger står for rundt regnet halvdelen af Europas samlede energiforbrug. Med sin effektive varmeisolering bidrager EPS og XPS til at reducere brugen af fossile brændstoffer.

9. oktober var BEWiSynbra Circular og BEWi Styropack på Danfish messe for at tale om bæredygtighed. Det skrev Nordjyske om.

Bæredygtighed er overskriften for BEWi Styropack og søstervirksomheden BEWiSynbra Circulars deltagelse på messen.

Selskaberne har de danske rettigheder til Flamingo-varemærket, og netop flamingo- eller polystyrenkasser anvendes i stor stil i fiskebranchen.

– Vi er her dels for at sælge nogle fiskekasser, dels for at få kontakt med leverandører af brugt flamingo til recirkulation, fortæller administrerende direktør Karl Erik Olesen.

Hele historien kan findes her.

1. oktober skrev CSR.dk: “EPS-Recycle vil være med til at lukke ressourceloop.”

EPS-Recycle i Thisted omdanner flamingo til plastgranulat, der kan bruges i nye plastprodukter. Det er både løsningen på et stort affaldsproblem og et godt bud på, hvordan man kan etablere et effektivt ressourceloop i Nordjylland. EPS-Recycle bruger medlemskabet af NBE til at synliggøre deres aktiviteter og åbne døre til nye samarbejder.