EPS-isolering scorer ”12” i bæredygtighed

Engelske BRE testede EPS-isolerings bæredygtighedsevne. Resultatet blev, at EPS fik den højeste karakter nemlig A+ som samlet vurdering. Det svarer til et 12-tal på den danske karakterskala. Resultatet blev understøttet af mindst otte ‘A-klassificeringer’ i hver af de forskellige bæredygtighedskategorier, som indgår i vurderingen.

Del:

BRE er en anerkendt autoritet inden for bæredygtigt byggeri, og deres udgivelse BRE Green Guide er den mest anerkendte kilder, når det kommer til vurdering af og oplysninger om byggematerialers miljøpåvirkning.

BRE’s guide baseres på analyser af byggematerialer som kategoriseres på baggrund af deres materialetype og deres anvendelse, som eksempelvis EPS til isolering. På den baggrund analyserer BRE materialet i forhold til dets påvirkning af miljøet i forhold til forskellige 13 kriterier. Det er bl.a. klimapåvirkning, stratosfærisk ozonnedbrydning, økotoksicitet og forbrug af fossilt materiale, såsom olie.

Topkarakterer til EPS på bæredygtighed

I forhold til EPS er BRE’s konklusion klar. Samlet set fik EPS en karakter på A+, som er den højeste vurdering BRE giver (det svarer til 12 på den danske karakterskala). Det betyder samtidig, at BRE vurderer, at EPS har den laveste miljøpåvirkning.

Den høje karakter baseres på baggrund af vurderingerne på tværs af de 13 kategorier. Der er ikke tale om en gennemsnit, men om en overordnet vurdering. I forhold til de forskellige kriterier fik EPS As, A+ eller Bs i ikke mindre end ti af de 13 miljøkategorier. Da ”B” svarer til ”10” i Danmark, så fik EPS altså 10 ”10-taller og 12-taller”, når BRE skulle vurdere dets miljøpåvirkning – og dermed samlet et 12-tal.

Resultatet viser med al tydelighed, at EPS er et miljømæssigt fremragende materiale i byggeriet” udtaler Philip Cheshire, formand EPS-byggegruppen i British Plastic Federation.

BRE er internationalt anerkendt, når det gælder miljøvurderinger. Og deres Green Guide er et godt opslagsværk for alle arkitekter og bygherrer, som ønsker at arbejde seriøst med bæredygtigt byggeri, da det gør det let at vælge materialer med minimal miljøpåvirkning. Og ser man på det samlet set, så har EPS-isolering en positiv miljøpåvirkning, da materialet sikrer omfattende energibesparelser igennem hele byggeriets levetid,” fortsætter Philip Cheshire.

Vi er glade for, at BRE Global Green Guide har anerkendt, at EPS har en stærk miljø- og bæredygtighedsprofil. Det er vigtigt, for byggesektoren spiller en central rolle i den grønne omstilling, som vi står overfor. Her er EPS en del af løsningen, når arkitekter og bygherrer skal vælge et isoleringsmateriale, som både er godt for økonomien og miljøet, ”afslutter Philip Cheshire.

Historien er venligst udlånt af vores engelske kollegaer i EPS-gruppen i BPF.