S-profil besøgte Sundolitt

Sundolitt i Slangerup nær Frederikssund fik 20. januar 2020 besøg af det lokale folketingsmedlem Raskmus Stoklund fra Socialdemokratiet til en snak om, hvordan fremtidens produktionsarbejdspladser sikres i den grønne omstilling.

Del:

Rasmus Stoklund besøgte mandag d. 20. januar Sundolitt i Slangerup nær Frederikssund. Virksomheden producerer isolering og emballage i EPS (ekspanderet polystyren).

Formålet med besøget var bl.a. at give Rasmus Stoklund et indblik i, hvordan danske EPS-virksomheder kan bidrage til den grønne omstilling samtidig med, at produktionsarbejdspladser fastholdes. Her spiller øget genanvendelse af EPS i kommunerne blandt andet ind, da arbejdspladser kan fastholdes og udvikles i forbindelse med, at EPS bliver en stadig større del af den cirkulære økonomi.

Som led i besøget fik Rasmus Stoklund en rundvisning i produktionen og en introduktion til EPS og dets mange anvendelsesmuligheder. Rasmus Stoklund, som sidder i Folketinget for

Rasmus Stoklund, (MF, Socialdemokratiet, t.v.) og Henrik Vasylyeva (adm. dir., Sundolitt, t.h.) ved siden af den hjertestarter, som Rasmus havde læst, at Sundolitt i Slangerup havde sat op til gavn for medarbejdere og lokal samfund.

Socialdemokratiet og er valgt i Frederikssundkredsen, fortæller:

– ”Det er altid interessant at besøge lokale produktionsarbejdspladser. Særlig når deres løsninger kan være med til både at fremme produktiviteten i f.eks. byggeriet og samtidig sætte skub i den grønne omstilling.

Rasmus Stoklund uddyber:

– ”Som politiker skal vi jo huske på, at virksomheder understøtter hinanden, så der skabes lokale arbejdspladser. EPS er jo ikke et materiale, som eksporteres i stor stil, men jeg kan forstå, at det som emballage understøtter en masse arbejdspladser i hele Danmark. Samtidig kan det isoleringsmateriale øge produktiviteten i byggeriet og måske endda modvirke nedslidning, fordi det vejer så lidt.

Besøget hos Sundolitt blev afviklet i samarbejde med EPS-branchen, som er en del af Plastindustrien, og her er projektchef Chresten Heide-Anderson særdeles tilfreds med den politiske interesse for EPS.

– “I sin tid gennemgik Produktivitetskommissionen reguleringen for forskellige brancher. Her påpegede de, at de forskellige danske særregler påvirker produktiviteten i byggebranchen negativt. Heldigvis er reglerne moderniseret, men vanetænkning gør desværre at byggeriet fortsætter, som det plejer. Her kan politikere være med til at påvirke de offentlige udbud, så der kommer mere – og bæredygtigt – byggeri for de samme penge,” siger Chresten Heide-Anderson.

Henrik Vasylyeva, adm. direktør i Sundoliit og formand for EPS-branchen, var glad for besøget:

Det er altid en fornøjelse at være i dialog med politikere og andre med interesse for EPS. Der florerer desværre en masse myter, som vi kun kan imødegå via større åbenhed og dialog med det omkringliggende samfund.