Medieomtale af EPS i juni

Masser af medieomtale af EPS i juni måned. 11 omtaler i otte forskellige medier.

Del:

25. juni: “Projektchef: Volumen og kvalitet er nøglen til EPS-genanvendelse” skrev Plastforum

Plastforum tog en snak med EPS-branchens projektchef om genanvendelse af EPS. “Nu hvor kommunerne rykker, og hvor der er øget fokus på genanvendelse, så er EPS en gylden kilde, fordi PS kan genanvendes uendeligt og vi kan blande alle typer af PS, når det skal genanvendes, siger Chresten Heide-Anderson.

25. juni skrev WasteTech: “Efter nye miljøundersøgelser skal kemisk genanvendte plastprodukter på markedet.”

Den tyske kemigigant BASF har fået lavet tre livscyklusanalyser af deres pyrolyseproces, der blandt andet viser, at processen udleder halvt så meget CO2, som hvis den blandede plast blev sendt til forbrænding. Koncernen håber på at sende deres første nye produkter på markedet »senere dette år«.

… Sidste år producerede BASF en række prototyper af kemisk genanvendt plast, og nu er virksomheden altså ved at arbejde med at få en produktion på storskala i gang.

»Prototyperne skal ses som en indikation på bredden af produkter, vi kan lave. Jeg kan ikke sige specifikt, hvad der ligger af planer og hvad vi går på markedet med først, men det er klart, at når vi har udviklet prototyperne, så er det fordi, at vi regner med, at de skal markedsføres,« fortæller Hanna Løyche.

Prototyperne er henvendt til vidt forskellige brancher. Der er blandt andet lavet en varmekasse til transport af temperaturfølsom medicin, bildele af letvægtsplast til Jaguar Landrover, fødevareemballage til mozarellaost og endelig en plastflaske til vaskemidler. ” Prototyperne var bl.a. EPS-produkter, som også blev fremvist ved sidste års K-messe.

22. juni interviewede Magasinet Forsyning EPS-branchens projektchef.

Magasinet Forsyning 22. juni 2020 Sektion 1 (1. Sektion) Side 22 .

22. juni kunne Plastforum skrive: “Efter dansk opkøb: EPS-gigant overtager britisk foretagende”

Det er kun knap 14 dage siden, at EPS-giganten Bewi Synbra Group opkøbte  dele af EPS-recycle. Nu har koncernen været på indkøb i England.

19. juni skrev Idag: “Tre plastvirksomheder er – stadig – i spil til Byggeriets Klimapriser.”

En af de tre virksomheder er BEWi Styrolit, som er “nomineret for i løbet af 2019 atvære blevet  blevet produktionsteknisk i stand til at skabe ny EPS råvare af 100 procent recycled materiale med en CO2 besparelse på 4,4 kg. Der foregår i øjeblikket test af de produkter, der skabes af 100 procent recycled materiale, og det er firmaets intention at lancere de 100 procent recyclede produkter på det danske marked primo 2020.

18. juni indrykkede PVC informationsrådet en kampagne om PVC og plast i byggeriet.

I artiklen omtaler de bl.a. EPS-isolering: “EPS-isolering holder huset dejligt varmt om vinteren og svalt om sommeren.”

BYGGERI+Arkitektur 18. juni 2020 Sektion 1 (1. Sektion)

15. juni kunne man læse i Bygge- og Anlægsavisen læse, at isolerende undergulve reducerer arbejdstiden og øger kvaliteten

BYGGEMATERIALER & LØSNINGER, Side 6

“EPS-betonens egenskaber gør det muligt for Uniplan Danmark at levere kvalitetsgulve med en god isoleringsevne, trykstyrke og formstabilitet. Derudover er EPS-betonen nem og tidsbesparende at udlægge i forhold til traditionelle undergulve.”

12-15. juni: EPS-recycle på nye hænder.

Både Idag, Nordjyske og Plastforum skrev om EPS-recycle, som er blevet opkøbt af BEWiSynbra. Idag skriver bl.a.:

“Med opkøbet af dele af aktiverne efter EPS Recycle udvider og styrker BewiSynbra sine aktiviter inden for indsamling og genanvendelse af EPS i Danmark.

Det bliver Karl Erik Olesen, der som administrerende direktør, skal stå i spidsen for det nyetablerede selskab.

– Jeg er meget glad for at opkøbet, som gør det muligt for os at udvikle vores genanvendelsesaktiviteter. Vores aktiviteter løser et affaldsproblem, hvor vi indsamler flamingokasser fra fiskeindustrien, som komprimeres og knuses til plastikgranulat, hvorved EPS’en anvendes i nye plastik og EPS-produkter, siger Karl Erik Olesen.

Karl Erik Olesen er i forvejen administrerende direktør hos BewiSynbra Denmark.”

3. juni skrev Plast Panorama: “Årsmøde forbereder EPS-branchen på fremtiden”

Plast Panorama 3. juni 2020 Sektion 1 (1. Sektion) Side 16 . Dækning af EPS-branchens årsmøde