Succesfuld produktion af isoleringsløsninger af 100% recycled EPS!

BEWi, har med succes gennemført produktion af formstøbte byggematerialer fremstillet af 100% genanvendt ekspanderet polystyren (EPS). Forsøgene blev udført på virksomhedens produktionsanlæg på Frøya i Norge – hvor koncernen startede sin første produktion i 1980.

Del:

BEWi, en førende leverandør af emballage, komponenter og isoleringsløsninger meddeler, at virksomheden med succes har gennemført produktion af formstøbte byggematerialer fremstillet af 100% genanvendt ekspanderet polystyren (EPS). Forsøgene blev udført på virksomhedens produktionsanlæg på Frøya i Norge – hvor koncernen startede sin første produktion i 1980.

Succesen betyder, at virksomhedens nye produktsortiment GreenLine snart inkluderer et komplet sortiment af bæredygtige bygningsisoleringsløsninger, fra plader i forskellige dimensioner til fundamentsystemer.

”Dette er et gennembrud for hele Industrien ”siger Karl Erik Olesen, administrerende direktør i BEWi Denmark. ”Hos BEWi er bæredygtighed kernen i vores innovation, både inden for materialer og produktudvikling. Vi stræber efter at tilbyde løsninger, der strækker sig længere end produktlevering og har et bæredygtig dna. Vi er stolte af at kunne tilbyde vores kunder løsninger fra recyclede  materialer ”fortsætter Olesen.

BEWi har tidligere lanceret sin Recycled Inside, som er EPS fremstillet af op til 100% recycled materiale. Indtil nu har produktionen været koncentreret til isoleringsplader, der er fremstillet ved blokstøbning. Ved at gennemføre produktionsforsøg med formstøbte byggematerialer fra 100% recycled EPS er BEWi et skridt tættere på at kunne tilbyde et komplet produktsortiment fra recycled materiale.

BEWi har et ambitiøst mål om at håndtere 60.000 tons EPS-affald årligt. Affaldet kommer fra både bygnings- og emballageindustrien. Efter indsamling behandler BEWi affaldet til nyt EPS på sine egne anlæg og derved kan BEWi lukke hele loopet.

Læs mere her.