Medieomtale i oktober

Oktober har stået i kommunalvalgets tegn. En række kandidater fra talt om genanvendelse og brug af EPS under valgkampen. Få overblikket her.

Del:

27. oktober skrev Frederiksbergliv: Venstre-politiker vil sortere flamingo: Til glæde for miljøet og for kommunekassen

Ifølge tal fra Plastindustrien kan der snildt indsamles 100 tons flamingo om året alene på Frederiksberg. – Det er økonomisk attraktivt og har store klimagevinster, fastslår ekspert.

Artiklen omhandler politisk krav om genanvendelse af EPS.

Artiklen blev også bragt i Københavnliv.

 

22. oktober skrev Thomas Jessen, spidskandidat for Vi Lokale Demokrater i FAA.dk: Vi vil have realismen ind i klimatilpasningen

“Er vi klar til klimatilpasningerne? Vil vi gøre, hvad der skal til for at få reduceret CO2-udledningen? Når vi bygger om eller laver nybygning, der bruger vi som regel flamingo til at isolere under huset.

Der findes to slags flamingo til isolering under huset. Den hvide, som er den tykkeste. Den grå, som er den tyndeste. Ved at bruge den grå flamingo, som er 20 procent tyndere end den hvide, bliver der brugt 20 procent mindre CO2 på fremstillingen. Begge flamingotyper har den samme isoleringseffekt. Samtidigt med brug af den grå flamingo skal der bruges mindre CO2 på opgravning af jord og bortkørsel til deponi, transport af flamingo til byggeprojektet.

…”

Læs hele indlægget her.

 

9. oktober skrev Nordvestnyt: Valgbus fra DI på turné

“Med et kommunalvalg, der er lige om hjørnet er valgkampen efterhånden oppe i højt gear. Det gælder også hos den vestsjællandske afdeling af Dansk Industri, der 25. oktober fylder en bus med lokale byrådskandidater og tager på turné rundt hos to lokale virksomheder.

På dagsordenen er debatter mellem byrådskandidaterne og repræsentanter fra de lokale virksomheder om, hvad politikerne kan gøre bedre for at bistå virksomhederne med at skabe arbejdspladser og vækst.

Første stop på den lille turné er hos Danske Fragtmænd på Rørvang i Holbæk, der byder på rundvisning, hvor politikerne kommer til at høre mere om, hvordan virksomheden gennem en efterhånden længere årrække har arbejdet med at få unge og voksne ind på arbejdsmarkedet videre i uddannelse.

Dernæst sætter de politiske kandidater sig tilbage i bussen og triller videre mod genbrugsvirksomheden Galaxe Recycling med adresse på Omfartsvejen.

Her arbejdes der med at genbruge flamingo, og politikerne mulighed for at debattere bæredygtigt byggeri og hvor kommunen skal være opmærksom, når den tager bygherre-kasketten på.”

Hele historien er at finde på Sektion 1 Side 9.