Sundolitt retter strategisk fokus på grå EPS

Ny klimastrategi hos Sundolitt skal reducere entreprenørens isoleringsforbrug med 20%

Del:

Sundolitt satser strategisk på grå EPS til fremtidens byggeri. Med koncernens nye klimastrategi ”BALANCE” sættes alle sejl ind på at minde entreprenørerne om ca. 20% matrialebesparelse ved brug af Grå Climate fremfor hvid EPS.

Med klimastrategien kridter Sundolitt nu banen op for fremtidens byggeri.

Skal der spares på projektets COaftryk, skal der fremover bruges grå og ikke hvid EPS.

Grå EPS har bedre isoleringsevne og dermed er der ca. 20% at spare fra materialeforbrug til transport. Dertil kommer at mindre volumen også giver slankere konstruktioner, fx i tagløsninger, pga. den optimerede isoleringsværdi.

Henrik Vasylyeva, adm. direktør, Sundolitt, fortæller at den netop lancerede klimastrategi er udformet af Sunde Group, men passer perfekt til det danske marked, hvor der er stigende opmærksomhed omkring byggeprojekters CO2 tal – ikke mindst i lyset af CO2 krav, der indføres fra næste år på byggerier over 1000 kvm.

” Det er tid til at se på næste generation indenfor EPS-isolering – Hvid EPS er godt. Men grå EPS er bare bedre. De ca. 20% vi sparer i volumen, sparer vi også i materialeforbrug, håndtering – og i transport.

Dels opnår man bedre effekt med den samme mængde isoleringstykkelse, dels kan man spare plads i byggeriet og få flere effektive kvadratmeter ved at b­­­ruge mindre isoleringstykkelse men opnå samme effekt. Vi ser allerede i dag, at entreprenører bruger Sundolitt Climate til at optimere konstruktioner, og jeg forventer, at vi vil se denne tendens vokse i takt med stadigt stigende miljøkrav på fremtidens byggeprojekter” udtaler Henrik Vasylyeva, administrerende direktør for Sundolitt Danmark.

Initiativet ”White to Grey”, konverteringen af hvid EPS til Grå Climate, der er en vigtig del af koncernens overordnede klimastrategi BALANCE, vil foregå over de næste par år.
I Billund er Sundolitts supportteam allerede godt i gang. Her forsøger man dagligt at minde landets entreprenører om at der er 20% isolering at spare ved valg af grå EPS.Overgangen til grå EPS tager udgangspunkt i anvendelsen af Sunde Arctic, en ny råvare der udgør et af Sundolitts vigtigste strategiske satsninger sammen med lanceringen af 2nd Life produktlinjen, isolering af genanvendt EPS fra Sundolitts eget cirkulære kredsløb.