Global genanvendelse af EPS!

Billede af EPS i container på genbrugsplads

EPS-branchen har sammen med andre EPS-foreninger dokumenteret, at EPS genanvendes “at scale and in practice” for mere end 2,4 mia. mennesker. Dermed er EPS, også kendt som Flamingo, den næstmest genanvendte plastemballage, når Ellen MacArthur Foundations kriterier anvendes.

Del:

EPS-branchen har sammen med andre EPS-foreninger dokumenteret den globale genanvendelse af EPS.

Vi har bl.a. dokumenteret ved hjælp af offentlige data, NGO data og data fra EPR-systemer, at EPS post-consumer emballage har en genanvendelsesrate på over 30% i Japan og EU. Tilsammen har de to områder en befolkning, som overstiger 400 millioner mennesker. Dermed lever EPS emballage op til de globale kriterier for “recycled at scale and in practice,” som defineret af Ellen MacArthur Foundation og en række Plastic Pacts.

Se filmen, der dokumenterer dette her:

EPS-branchen har efterfølgende kunne dokumentere, at genanvendelsesraten for EPS i Korea og Kina overstiger 50%, hvilket gør EPS til den næstmest genanvendte plastemballage på globalt plan, hvis man anvender Ellen MacArthur Foundations kriterier og måler på befolkning.

Se filmen der dokumenterer dette her. Data kan downloades her: