EPS i medierne: Stort potentiale for genanvendelse af EPS

I udgangen af februar talte vores projektchef med PackMarkedet om EPS. Det kom der en meget interessant artikel ud af.

Del:

Selvom det er slut med EPS til engangsservice, har materialet stadig en fremtid som emballage, eksempelvis til hvidevarer. Det kan nemlig indsamles og genanvendes ret nemt. Det siger projektchef i EPS-branchen, Chresten Heide-Anderson” sĂĄledes indledes artiklen pĂĄ PackMarkedet d. 28. februar 2024.

Man kan bl.a. læse:

Når det handlede om de noget større hvidevarer forholdt sagen sig dog anderledes. Eletrolux Groups tests viste nemlig, at udskiftning af EPS med papirbaseret materiale i emballageløsningen faktisk øgede miljøpåvirkningen.

– Emballering af store apparater udelukkende med papirbaserede materialer kræver meget pap, og vi fandt ud af, at CO2-fodaftrykket og mængden af affald, der genereres, faktisk kan være højere end med EPS, forklarede Maria Chiara Frijia, Electrolux Groups ’Sustainable Materials Innovation’ ekspert.

Derudover kan man læse om genanvendelse, fakta om marint affald, og meget andet.

En spændende og interessant artikel.