Galleri: Se billederne fra Nordisk Strandrydder Dag 2019

Lørdag den 5. maj var der Nordisk Strandrydderdag, hvor EPS-branchens medlemmer deltog. Strandrydderdagen er organiseret af Hold Danmark Rent, Hold Sverige Rent og Hold Norge Rent. Derfor var vores søsterorganisationer i Sverige og Norge også engageret i Strandrydderdagen.

Del:

Nordisk Strandrydder Dag handler om fokus på det maritime affald, som flyder i land på de nordiske kyster. I Danmark er det Hold Danmark Rent, som står for arrangementet, mens det i henholdsvis Norge og Sverige er Hold Norge Rent og Hold Sverige Rent.

– Væsentlige medlemmer i EPS-branchen er nordiske koncerner, og fordi der er et stærkt samarbejde mellem EPS-foreningerne i Norden, så var det naturligt, at vi som nordisk branche deltager i strandrydderdagen, forklarer EPS-branchens projektchef, Chresten Heide-Anderson, og han uddyber;

– I EPS-branchen har vi stort fokus på at forhindre, at EPS ender i naturen. Derfor har vi implementeret Operation Clean Sweep og gået skridtet videre med Good Manufacturing Practices (GMP). Deltagelse i Nordisk Strandrydderdag handler for vores branche i høj grad om bevidstliggørelse for medarbejderne om deres daglig ansvar for at forebygge, at EPS ender i naturen.

Da EPS består af 98% luft og 2% polystyren flyder det oven på og ender dermed nemmere på strande end andre affaldstyper. Undersøgelser har dog vist, at det er under 0,02% af den producerede EPS, som ender i eks. Østersøen.

– Den langt største kilde til plast, herunder EPS, i havet er en mangelfuld affaldshåndtering i mange asiatiske lande. Over 90% af plasten i verdenshavene kommer eksempelvis fra kun 10 floder. Men derfor skal vi naturligvis stadig sørge for at forhindre, at EPS ender i naturen også på vores breddegrader, siger Chresten Heide-Anderson.

TV-Midtvest var bl.a. til stede for at dække Strandrydder Dagen.

Galleri – BEWI i Holbæk

Galleri – Jackon i Hedensted

Galleri – BEWI ved Thorsminde