Medieomtale af EPS i november

Også i november har der været medieinteresse for EPS. Bl.a. har en række medier og internetportaler smugkigget i EPS-branchens julekalender. Du får overblikket her.

Del:

30. november skrev Dagens Byggeri: Problemer med EPS-beton skyldes forkert anvendelse eller forkert udførelse

Teknologisk Institut er med på sidelinjen. Ovenpå debatten har Byg-Erfa fået Teknologisk Institut til at udarbejde et erfaringsblad om EPS-beton, der også forholder sig til eventuelle sætningsskader. Skaderne opstår blandt andet på grund af for lidt tilsat cement/bindemiddel, forkert fugtindhold, for korte blandetider, og fordi tykkelsen på afretningslaget ikke er rigtig.”

29. november skrev Altomteknik, at EPS-emballage sikrer julefreden

Julen er hjerternes fest, men travlhed, knuste gaver eller fordærvet julemad kan ødelægge familiehyggen. Derfor kan det være en fordel at beskytte såvel julegaverne som juleanden med EPS-emballage. Og efter jul kan EPS med fordel afleveres til genanvendelse på genbrugspladsen.” Historien var første del af EPS-branchens julekalender 2019.

29. november opfordrede både Dit Sorø og Dit Slagelse borgerne til at aflevere julens EPS på gebrugspladsen

“Når julen er ovre bliver gavepapir, emballage og alt mulig andet affald måske blandet i en stor sæk, men det går ikke fortæller projektchefen. EPS er nemlig 100% genanvendeligt, og i stadig flere kommuner er det muligt at aflevere EPS i separate containere, så det bliver genanvendt.”

Læs historierne hos Dit-Slagelse og Dit-Sorø. Historien var første del af EPS-branchens julekalender 2019.

27. november skrev Thistedposten: EPS-recycle vandt ny initiativpris

Årets Initiativpris, som er en nystiftet pris fra Fiskeriets Servicefag, blev uddelt ved årets ”Fiskerikonference. Den vandt EPS-recycle for arbejdet med genvanvendelse af EPS.

27. november skrev NBE, hvordan BEWiSynbra Denmark sætter cirkulær kurs

Vi har egentlig altid arbejdet med bæredygtighed, men ikke været så bevidste om, at det var dét, vi gjorde, siger Mette Fuglsang, Kommunikations- og HR-Manager hos BEWiSynbra Denmark.

27. november skrev Fiskeforum om vinderen af årets initiativpris: EPS-recycle

Initiativprisen er en »branche-pris«, der uddeles af Fiskeriets Servicefag til én virksomhed, der har taget, som formanden meget rammende udtrykte det, »har taget et godt initiativ.« I dette tilfælde et initiativ omkring genanvendelse af flamingo-fiskekasser. »Hvis det ikke er er en god og bæredygtig ide, så ved jeg ikke hvad det er,« rundede formand for Fiskeriets Servicefag, advokat Mogens Jepsen af, inden han overrakte prisen til direktøren for EPS-Recycle Lars Steffensen.

27. november skrev Morsøfolkeblads Ugeavis: EPS-recycle vandt ny initiativpris

Pris-komiteen har i valget af EPS-Recyclingntaget udgangspunkt i at virksomheden har fokus på bæredygtighed. Dens initiativ er med til at løse et reelt problem, som bidrager til udvikling af fiskerisektoren.

26. november satte Bolius fokus på plast

Her opfordrer Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, forbrugerne til at aflevere deres brugte EPS til genanvendelse på genbrugspladserne.

26. november vurderede Bolius, at EPS-isolering er uerstattelig

Noget plast kan erstattes med andre materialer, men EPS-isolering (særlig af terrændækket) vurderede Bolius, at vi som samfund ikke kan undvære. Det er bedre og billigere end alternativerne var konklusionen.

6. november skrev Nordjyske om hvordan fremtidens ingeniører allerede lærer om EPS i folkeskolen

I denne uge lærer eleverne fra 8. årgang på Vodskov Skole at lydisolere et rum, så ingen bliver generet. Det sker på Engineering Day 2019, der afvikles på skoler i hele landet. Eleverne skal konstruere modeller af vægge med materialer som flamingo,