EPS-branchen deltager i Verdensmål i Værdikæden

I EPS-branchen er vi klar over, at de store og komplekse udfordringer – vi står med som samfund- kræver samarbejde på tværs af brancher og sektorer. Derfor stiller vi vores viden til rådighed for alle, som er interesseret i vores input, når det gælder temaer som genanvendelse, bæredygtighed, klimaforandringer mm. I relation til projektet Verdensmål i Værdikæden, som omhandler et højere niveau af bæredygtighed indenfor restaurationsbranchen, så er det lige præcis temaer som disse, der er fokus på. Vi er derfor stolte over at deltage i projektet.

Del:

Det er ikke alle bæredygtighedsudfordringer, man kan eller skal løse selv. Derfor er REGA, DRC, Global Compact Network Denmark og Industriens Fond gået sammen i et fælles værdikædeprojekt, Verdensmål i Værdikæden.

Projektet har til formål at finde en måde, hvormed man kan involvere hele værdikæden i arbejdet med at udvikle op i mod FN’s verdensmål. Projektet ønsker at udvikle en generisk og replikérbar model, der kan hjælpe partnerskaber og værdikædesamarbejder til at udvikle, teste og markedsmodne bæredygtige løsninger.

Bæredygtighed handler ikke kun om de aktiviteter der sker inden for virksomhedens egne fire vægge. Det handler også om samarbejdet med leverandører og deres underleverandører. Derfor er værdikæden afgørende for både konkurrencekraft og bæredygtighedsindsats, og også her skal verdensmålene spille en rolle som innovationsdriver,” siger Mads Lebech, der er adm. direktør i Industriens Fond til REGA’s hjemmeside.

Fra første møde i Verdensmål i Værdikæden

Målgruppen for projektet er den værdikæde, som restauranter er en del af. Det er en kæde med mange forskellige typer af virksomheder repræsenteret: Fødevarevirksomheder, byggeri, softwareudvikling, logistikvirksomheder og fremstilling. Og altså også EPS-branchen.

Genanvendelse af EPS. 

I EPS-branchen er vi gået ind i projektet for at stille viden om genanvendelsesmuligheder for  EPS, også kendt som flamingo.

Vi ved, at det er affaldsfraktion, som fylder og som restauranter og cafeer ikke nødvendigvis er opmærksomme på er 100% genanvendeligt. Deres fokus er på god service til deres kunder. Derfor skal vi hjælpe dem med at finde løsninger, så de nemt kan håndtere den brugte EPS,” siger Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen.

Da EPS-branchen gik ind i Verdensmål i Værdikæden for at stille viden til rådighed.

Vi er dog blevet involveret i et projekt, hvor en konkret løsning indgår som en af de senere faser i projektet. Det ser vi naturligvis frem til, og håber, at de første faser falder ud som forventet,” fortæller Chresten Heide-Anderson.

Læs mere om Verdensmål i Værdikæden hos REGA.

Fakta om projektet

 • Projektet er et samarbejde mellem Industriens Fond, Global Compact Network Denmark og Danmarks Restauranter og Cafeer.
 • Støttes af Industriens Fond med 4,7 mio. kroner.
 • Projektet skydes i gang primo 2019 og varer i tre år.
 • Projektet har fire faser:
  • Screening og konkretisering af bæredygtighedsudfordringer
  • Etablering af verdensmålspartnerskaber, som skal løse udfordringerne
  • Produktinnovation, herunder test af løsningerne i restauranterne
  • Udbredelse af løsningerne og løsningsmodellerne til andre restauranter og relevante brancher nationalt og globalt
  • Konsulenthuset PlanMiljø skal blandt andre stå for verdensmålspartnerskaberne sammen med organisationer som for eksempel Stop Spild Af Mad. Derudover kommer der til at være tæt samarbejde med Plastindustrien og andre industri- og brancheorganisationer.
  • Projektet vil i samarbejde med DTU Foodlab gennemføre en tre dages hackaton med studerende hos DTU Skylab, som en del af produktinnovationsfasen.