EPS-komprimator gør arbejdet på lageret nemmere

Den engelske detailkæde, Chantry Digital, har opnået enorm besparelse på både plads og økonomi efter, at de erhvervede en EPS-komprimator.

Del:

Hos engelske Chantry Digital, som er en detailkæde, som handler med forbrugerelektronik og hårde hvidevarer,  har de opnået store gevinster ved at komprimere den brugte EPS-emballage. Virksomheden, som minder om danske Elgiganten og Power, dækker fire counties med syv detailbutikker og har desuden en stor landsdækkende erhvervsafdeling.

Virksomheden har skaffet en EPS-komprimator fra danske RUNI. Den anvendes til at tage hånd om den EPS, som har beskyttes virksomhedens produkter på vej til forbrugerne. Når varerne er blevet leveret og monteret ude hos kunderne, så tager Chantry Digitals medarbejdere den brugte EPS-emballage med retur.

– “Det har betydet en enorm besparelse, både med hensyn til plads og økonomi. EPS er et materiale der fylder utrolig meget uden at veje noget. Den største fordel er, at vi nu kan holde området rent og ryddeligt, men økonomien har også været en faktor,” fortæller Antony Blacker fra Chantry Digital.

– “Tidligere betalte vi 90£ om ugen for at få tømt vores to affaldscontainere med ukomprimeret EPS. Det var ca. 16 m3 EPS om ugen. Vi betalte en masse for at komme af med vores brugte EPS, men når vi komprimerer det, så kan vi sælge det til genanvendelse, så vi nu har en indtægt i stedet for en udgift,” forklarer Antony Blacker.

Chantry Digital skal samle et ton komprimeret EPS for at kunne sælge det. Det tager cirka 8 måneder. I mellemtiden har de altså sparet mere end 60 containertømninger eller over 500 m3 affald. I forhold til tømning giver leasingafgiften en besparelse i forholdet 3:1.

– “Men vigtigst af alt er det, at vores lagerforhold ville være vanskeligere uden RUNI SK120. Komprimatoren er ganske robust og særdeles nem at betjene. Jeg vil anbefale den til enhver“, siger Antony Blacker fra Chantry Digital.

Færre reklamationer og stor klimagevinst.

EPS’en beskytter den forbrugerelektronik og de hårde hvidevarer, som forretningen sælger. En række analyser har vist, at EPS-emballage reducerer skader på bl.a. den type varer. Det betyder, at virksomheder undgår reklamationer eller at skulle erstatte varer, som er blevet ødelagt under transporten.

Når ødelagte varer skal erstattes er det en belastningen for forretningernes økonomi og for klimaet, for de beskadigede varer skal transporteres til reparation og nye reservedele skal fremskaffes.

Når EPS’en så sendes til genanvendelse i stedet for til forbrænding, så opnår man derudover en klimagevinst på over 5 kg. CO2 for hvert kg. EPS, som man genanvender.