Investering tjent hjem på 12 måneder

Også i udlandet har de gode erfaringer med komprimering af EPS. Hos engelske Premier Patterns and Castings Ltd. har de opnået så store besparelser, at investeringen i en komprimator blev tjent hjem på bare 12 måneder.

Del:

Engelske Premier Patterns and Castings Ltd. producerer modeller og støbeforme af EPS til bl.a. til bil-, båd- og flyindustrien.

EPS-blokke skæres ud i hånden eller ved hjælp af CNC-maskiner. Det betyder, at virksomheden står tilbage med en del støv og afskær fra produktionen. Affald som fyldte en hel del på fabrikken.

– “Tidligere fyldte vi en affaldscontainer på ca. 12 m3 tre gange om ugen. Hver gang kostede tømningen 60£, så vi brugte godt 720£ om måneden på tømning”, fortæller Richard Irwin fra Premier Patterns og fortsætter;

– “Nu tager det tre måneder at fylde en container og oven i købet kan vi sælge det komprimerede EPS. Det er en stor besparelse, og investeringen i maskinen er tjent hjem på mindre end 12 måneder.”

Bedre naboskab

Det var ikke kun virksomhedens økonomi, som blev bedre, også relationen til naboen blev markant forbedret.

Inden virksomheden begyndte at samle EPS’en sammen og komprimere den, så fløj det rundt med afskær og små, hvide EPS-kugler i hele nabolaget. Og støvet fra virksomheden lagde sig som et fint lag på bilerne uden for virksomheden.

– “Det var temmelig rodet at se på uden for værkstedet. Det har vi intet af mere, så jeg tror naboerne er godt tilfredse,” siger Richard Irwin.

Den engelske virksomhed er et godt eksempel på, at virksomheder som håndterer EPS nemt kan tage ansvar for, at materialet ikke ender i naturen.

Virksomheden har valgt en komprimator fra danske RUNI, og de er meget tilfredse med deres komprimator, både med hensyn til funktionalitet og kvalitet.

– “Det er en simpel, men fantastisk god idé. Den er enkel og ligetil at betjene, og den fungerer stabilt uden nogen som helst problemer, selv om den kører mindst 6 timer ud af en 10-timers arbejdsdag. Vi er meget tilfredse med maskinen og det, den gør for os. Jeg kan varmt anbefale den,” siger Richard Irwin.

Også godt for klimaet

Det er ikke kun Premier Patterns and Castings Ltd. økonomi og nærmiljøet, som får det bedre af, at virksomheden er begyndt at komprimere EPS’en. Også klimaet opnår en gevinst. For hvert kg. EPS, som virksomheden sender til genanvendelse sparer vi over 5 kg. CO2 på globalt plan sammenlignet med, hvis virksomheden sendte EPS’en til forbrænding.