BASF og partnere leverer Covid-19-vaccine-emballage. For første gang produceres EPS-medicinalkasserne af genanvendt plast.

I denne måned starter BASF, HIRSCH Porozell og eutecma produktionen af de specialkasser, som skal bringe Covid-19-vaccinen ud i hele verden. Kasserne af EPS, også kendt som Flamingo, bliver for første gang produceret af genanvendt materiale. Dermed placerer BASF sig solidt blandt de råvareleverandører, som kan levere genanvendt EPS. Bl.a. sammen med BEWiSynbra.

Del:

Kravene til opbevaring og fragt af medicinalprodukter er høje, da produkterne blandt andet skal opbevares sikkert, i et rent miljø og med den rette temperatur – nogle vacciner skal opbevares helt ned til -70 celsius. Det har vi før set i USA, som EUMEPS har skrevet om.  Nu finder løsningen også vej til Europa skriver Styropor.com. Den tyske råvareproducent BASF leverer EPS-emballage kasser af genanvendt materiale sammen med østrigske Hirsch.

Derfor kan det være en udfordring at bruge genanvendt materiale til indpakning, da genanvendelsen typisk forringer plastens kvalitet. Men med kemisk genanvendelse af plast bevarer plasten sine egenskaber, samtidig med at CO2-regnskabet er bedre end produktion med fossilt råmateriale. Denne metode sættes nu i produktion for første gang nogensinde til kasser lavet af ekspanderet polystyren, også kendt som EPS eller Flamingo, der skal fragte Covid-19-vaccinen ud i verden.

“Det er dejligt, at vi ser EPS med genanvendt materiale på markedet. I EPS-branchen har vi hele tiden sagt, at EPS er 100% genanvendeligt,” siger Chresten Heide-Anderson, projektchef i EPS-branchen.

“Det nye er, at EPS ikke blot bliver genanvendt til ny polystyren, men kommer tilbage til EPS-materiale. Der ser vi stadig flere råvareleverandører være på plads med materiale, som består af 100% genanvendt EPS,” fortsætter Chresten Heide-Anderson og henviser til bl.a. BEWiSynbra. De har meldt ud, at de i 2020 har leveret 20.000 tons EPS-råvarer af genanvendt materiale.