Medieomtale i december

December bragte massiv omtale af genanvendelse af EPS, også kendt som Flamingo, ligesom der var flere eksempler på genanvendt EPS i nye materialer. Få det komplette overblik her.

Del:

29. december skrev Vesthimmerlands Folkeblad: Tiden løbet fra stort og småt brændbart i Vesthimmerland

VESTHIMMERLÆNDINGENE KAN lige så godt indstille sig på dét: Fra 1. februar 2022 er det slut med at smide affald i de ellers så populære stort og småt brændbartcontainere på genbrugspladsen.

På genbrugspladserne i det vesthimmerlandske er der i forvejen 40 containere til genanvendeligt affald, for eksempel hård plast, blød plast, flamingo, træ, jern, pap, elektronik osv.

I den trykte version af avisen, sektion 1 side 22.

15. december skrev PackMarkedet: Verdens første fiskekasser af kemisk genanvendt EPS

BASF har sammen med Vartdal Plast og Bremnes Seashore i Norge fremstillet ny transportemballage til fiskefileter fra Bömlo, og viser dermed, hvordan kemisk recirkuleret EPS kan anvendes til emballage for fødevarer.

14.-20. december skrev en række medier om Plastindustriens nye genanvendelseskatalog, som blandt andet omtalte genanvendelse af EPS.

Eks. skrev:

14. december skrev Teknovation: Markant Sundolitt-investering i genanvendelse

EPS-specialisten Sundolitt har foretaget en større millioninvestering i genanvendelsesanlæg, der skal sikre, at EPS-produkter i endnu højere grad kan genanvendes, fremhæver brancheorganisationen Plastindustrien.

14. december skrev Dagens Byggeri: Vil omdanne udtjente kølekasser til byggematerialer

En større millioninvestering i et genanvendelsesanlæg skal sørge for, at brugte EPS-produkter genanvendes i Sundolitts eget cirkulære kredsløb. Her får brugt EPS nyt liv som bl.a. byggematerialer.

13. december skrev Teknovation: Designguide vil styrke EPS-genanvendelse

De aktuelle EPS-designguides, der er udarbejdet i regi af RecyClass i samarbejde med den europæiske EPS brancheorganisation, EUMEPS, betegnes som en milepæl for flamingoanvendelsen i arbejdet med cirkulær økonomi. 

13. december skrev AltomTeknik: Ny designguide vil styrke genanvendelsen af EPS emballage

EPS, også kendt som Flamingo, anvendes i høj grad som teknisk emballage til bl.a. hårde hvidevarer og i fødevareindustrien, hvor det er den foretrukne løsning til frisk fisk. Der er tale om emballage, som ofte anvendes til at beskytte varer som eksporteres, og hvor returordninger eller lukkede loops derfor ikke altid er den oplagte løsning. Derfor er det vigtigt, at EPS emballage designes, så plastgenanvendelsesvirksomheder nemt får værdi af den brugte EPS emballage. Det bliver med de to ny designguides endnu nemmere.

8. december skrev KlimaMonitor: Flere kommuner er begyndt indsamling af flamingo, og nu bygger producent anlæg til genanvendelse

Derefter køres det gennem flere ekstruder- og rensningsanlæg, hvorefter anlægget omsmelter det brugte materiale til ny EPS; enten emballager eller isolerende byggematerialer.

Sundolitt bejler nu til kunder inden for især fødevareindustrien, om at de vil returnere EPS-emballage.

6. december skrev Teknovation: Norfors har indviet flamingoanlæg

Nu kan borgere og erhvervsliv også udsortere ren hvid flamingo på Norfors plads i Birkerød.

Norfors har aktuelt indviet endnu et tiltag i den grønne omstilling – et flamingoanlæg på Blokken Genbrugsplads i Birkerød. Her har Norfors installeret en flamingokomprimator med tilhørende materiel såsom container og opbevaringshus.

Artiklen er trykt sektion 1 side 50

6. december skrev PackMarkedet: Sundolitt investerer millioner i genanvendelse

En større millioninvestering i genanvendelsesanlæg hos Sundolitt skal hjælpe med at brugte EPS- produkter i endnu højere grad genanvendes. Genanvendelsen vil ske i Sundolitts eget cirkulære kredsløb, hvor brugt EPS vil få nyt liv som nye emballager eller byggematerialer. EPS-produkterne, der produceres med genanvendt EPS, vil få varemærket 2nd Life.