På boligmessen Boligdrømme for alle kun man se et fuldstørrelse hus af EPS.

Del:

Hos Ugens Erhverv kan man læse, at man på boligmessen “Boligdrømme for alle” om et par dage kan se et hus af EPS i fuld størrelse hus. Det er ikke hver dag, at man som messebesøgende får mulighed for at opleve huse i fuld størrelse.

EPS-huset på messen er bygget i samarbejde mellem BoZ og Isobyg. Det konkrete hus anvender byggesystemet MAGU, men der eksisterer tilsvarende løsninger på markedet.

Ugens Erhverv beskriver løsningen således:

Danmarks lettest og bedst isolerede hus
Opskriften på flamingohuset er simpel. Væk er murstenene, i stedet bygges væggene med store byggeklodser lavet i flamingo-materialet MAGU, og hulrummene fyldes derefter op med beton.
TRAPEZ huset er bygget op i flamingo og i fuld størrelse på en 480 m2 stor stand. Det er det danske firma BoZ, der i samarbejde med Isobyg har importeret byggematerialet MAGU, der bruges til at bygge Danmarks bedst isolerede hus.

– Det er en smart fidus at bygge i flamingo. Det er hurtigt, det er stærkt, og det er fantastisk godt isoleret. Det betyder, at mange kan spare rigtig mange penge i varmeregninger. Udover at flamingoen virker som forskalling for betonen, så har det så god en isoleringsevne, at murenes tykkelse gør det muligt at bygge huse i lavenergiklassen. Det betyder en årlig varmeudgift på 3000 til 4000 kroner, fortæller bygmester Frank Petersen, BoZ.

Flamingo-fidusen er helt ny i Danmark, men har eksisteret i 30 år i Tyskland, og på verdensplan er der opført over 50.000 huse på den her måde.”

Det er værd, at notere, at Flamingo er et varemærkenavn for EPS, som i øvrigt ikke ejes af MAGU, men istedet af BEWiFlamingo. Huset på billedet er ikke identisk med det, som er opstillet på messen, men istedet et hus fra Jackon.