Effektiv EPS-isolering

Del:

Mester Tidende skriver i dag om effektiv isolering fra Sundolitt. Løsningen er at tilsætte grafit til den traditionelle hvide EPS.

“Det giver 20 procent bedre isolering eller om man vil 20 procent slankere isoleringsplader,” som udviklingschef Claus Jørgensen fra Sundolitt forklarer.

Claus Jørgensen vurderer overfor Mester Tidende, “at det nye produkt gør det muligt at skabe mere harmoniske og bedre lavenergiboliger:

– Mindre isoleringstykkelse betyder slankere konstruktioner, og det gør det nemmere at skabe lyst og luftigt lavenergibyggeri. Det betyder samtidig mindre materialeforbrug til andre bygningselementer – f.eks. ved sokkel, vinduer, døre og tag.

Og så peger han desuden på, at den mindre isoleringstykkelse naturligvis også frigør mere areal til beboelse. Eller det kan udnyttes til at minimere de udvendige mål på bygningen, som så igen betyder besparelser på ejendomsskatten.”