EPS-søjler tyvedobler styrken i fuldmuret byggeri

Del:

Dagens Byggeri har fulgt op på historien fra forleden om Teknologisk Institut, der “har udviklet et nyt konstruktionsprincip til afstivning af hulmure i fuldmurede byggerier

Bærende murværk bliver ofte udført med en række stabiliserende stålsøjler. Men det er et fordyrende led, som kan medføre, at det fuldmurede byggeri fravælges. Nu har Teknologisk Institut, Murværk og Byggekomponenter udviklet EPS-søjlen, der eliminerer behovet for stålbøjler i de fleste bygningstyper.”

Teknologisk Institut har gennemført et udviklingsprojekt og fundet frem til en enkel og billig løsning, som overflødiggør de traditionelle og dyre stålsøjler i muren. “EPS-søjler, hedder de.

En EPS-søjle består i al sin enkelhed af fleksibel men hård isolering i hulmuren, kombineret med indlimet lodret armering. Materialerne er murværk, EPS (ekspanderet polystyren), musetrapper og fliseklæb. Teknikken er simpel og et sådant forstærket murfelt har en bøjningsstyrke på 10 til 20 gange en almindelig hulmur.”

Læs historien fra i dag her. Og historien fra forleden her.