Udvendig isolering er nyt arbejdsområde for murermestrene

Del:

“Udvendig tillægs-isolering er en lettilgængelig teknik, der kan spare danskerne for mange penge til opvarmning, men den har endnu ikke for alvor vundet indpas hos de danske murermestre.

På Learnmark Horsens underviser faglærer Karsten Drejer Bach på AMU-kurset Udvendig tillægs-isolering, og han undrer sig over, at flere murere ikke gør brug af denne teknik.

– Når man isolerer et hus på ydersiden, er det den bedste og mest effektive form for isolering, fordi man næsten undgår kuldebroer. Da arbejdet foregår udendørs, skal håndværkerne ikke ind i huset. Det betyder, at husejeren stort set ikke er generet, mens det står på, siger Karsten Drejer Bach. Han anbefaler, at man som minimum isolerer med mindst 100 mm stenulds- eller EPS-plader med efterfølgende armeringspuds.” Det skriver Mester Tidende idag.