Ny branchehjemmeside om EPS-facadeisolering er lanceret

Særlige danske regler har i en årrække været skyld i, at EPS-facadeisolering har været en dyr løsning, men nye vejledninger til byggeriet sikrer nu, at det både er blevet nemmere og billigere at anvende materialet i Danmark. Derfor lancerer EPS-sektionen under Plastindustrien nu en helt ny hjemmeside: EPSBYG.dk.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Carsten Hoeck, der er formand for EPS-sektionen under Plastindustrien fortæller, at formålet med hjemmesiden er at fortælle om den seneste udvikling, der har gjort det mere attraktivt at anvende EPS-facadeisolering:

Læs mere om EPS-sektionen:

– Ekstraordinære krav har hidtil gjort det besværligt og for dyrt at bruge EPS til udvendig isolering af bygninger i Danmark. Derfor er der desværre også kun ganske få af byggeriets aktører, som har kendskab til og erfaring med udvendig facadeisolering med EPS plader. Nu har nye vejledninger til byggeriet imidlertid gjort metoden langt mere attraktiv, og så mener vi, at kendskabet bør øges. Derfor har vi bl.a. lanceret en helt ny branchehjemmeside – EPSBYG.DK.

Boligejere kan få kontant gavn af ny viden

På EPSBYG.dk kan den enkelte husejer/bygherre læse mere om, hvordan man kan bruge EPS til udvendig isolering af husfacader. Og ikke mindst kan man få et overblik over på, hvor meget en EPS-facadeisolering kan sikre af konkrete besparelser på energiforbruget.

– EPS-facadeisolering er nu et absolut konkurrencedygtigt alternativ til hidtil kendte facadeisoleringssystemer til enfamiliehuse. Overvejer man en energirenovering af huset, er der en kontant fordel ved at vælge EPS-facadeisolering, og det er en af de ting, som man kan læse mere om på hjemmesiden, fastslår Carsten Hoeck.

EPSBYG.DK bliver løbende udviklet og opdateret

EPSBYG.DK er i tænkt som EPS-producenternes fælles oplysningstjeneste, der fremover skal informere om de forskelige anvendelsesmuligheder af EPS-materialet i byggeriet. I første omgang er der fokus på EPS-facadeisolering, men planen er, at der bliver tilføjet andre anvendelsesområder på hjemmesiden.

– På EPSBYG.DK  ønsker branchen i fællesskab at præsentere de mange muligheder, så projekterende, udførende og private bygningsejere kan lade sig inspirere, når de skal bygge nyt eller renovere, siger Carsten Hoeck afslutningsvis.

 

Opdatering: Hjemmesiden EPSbyg.dk er samlet med EPS-branchen samlede hjemmeside her på EPS-Airpop.dk. Så kan du finde alle oplysninger om EPS i byggeriet et sted.