Fremtidens mur er slank, stærk og bæredygtig

Del:

“Hvis vi skal undgå husmure så tykke som gamle borgmure, er det nødvendigt med nytænkning,” mener Kalk- og Teglværksforeningen ifølge Building Supply.

Slanke EPS-søjler og specialmørtel styrker muren

I denne nytænkning indgår EPS for teglbranchen vil til at kombinere EPS-blokke med smallere mursten og nye mørteltyper i fremtidens murer. Fremover skal EPS-blokkene klæbes sammen med formur og bagmur, dermed opstår der slanke ’isolerings-søjler’ med styrker, der er op til 10 gange stærkere end traditionelt murværk, hvilket også giver teglmuren en højere stabilitet. EPS-søjlerne overflødiggør de stabiliserende stålsøjler, der ofte udgør markante kuldebroer.

Tommy Bisgaard fra Kalk- og Teglværksforeningen forklarer :”Umiddelbart skulle man måske tro, at en smal mur er en ustabil mur. Men i kombination med EPS-blokkene opnår man en styrke, der er højere end traditionelle løsninger. Det smarte er, at det bliver muligt at kombinere bedre isoleringsevne med en smallere og stærkere mur og dermed skabe en mere bæredygtig løsning. Man får, så at sige, både i pose og i sæk.”