Sundolitt Climate House er nomineret til Byggeriets Energipris

Sundolitt Climate House er nomineret til Byggeriets Energipris 2014 ved byggevaremessen BYGGERI '14. Huset er konstrueret af byggesystemer i EPS med ubrudt isolans, så kuldebroer undgås. Det har mindre rumvarmeforbrug og lavere energiforbrug, end standarden for passivhuse kræver.

Del:

Sundolitt A/S har med opførslen af Climate House realiseret fremtidens energikrav, fulgt passivhus-standarden og tilmed skabt et hus med lave drift- og vedligeholdelsesomkostninger i forhold til andre lavenergi-passivhuse. Det er baggrunden for, at husetnetop er blevet indstillet til Byggeriets Energipris 2014. Prisen bliver uddelt på byggevaremessen BYGGERI ’14 til energibesparende bygningsdele og komponenter til byggeriet.

For at et hus kan certificeres som passivhus må det maksimalt bruge 15 kWh per kvadratmeter til rumopvarmning. Derudover må det totale primære energiforbrug ikke overstige 120 kWh per kvadratemeter. Sundolitt Climate House har faktisk mindre rumvarmeforbrug og lavere energiforbrug end passivhusstandarden kræver.

Slår mange fluer med et smæk

Det 185m2 store lavenergihus står opført i Jægerspris på Sjælland og er i dag beboet af en familie bestående af to voksne og fire børn.  Huset er den første af sin art herjemme, hvor ekspanderet polystyren (EPS) udgør isoleringen i hele klimaskærmen.

– Isolering er en af de mest effektive metoder til at minimere bygningers energiforbrug og den mest lønsomme vej til reduktion af CO2-udslippet. Derfor stiller politikere og fremtidens boligejere krav om et lavt eller slet intet energiforbrug til opvarmning. Sundolitt Climate House er en isoleringsløsning, som vi mener, slår mange fluer med et smæk, siger teknisk chef hos Sundolitt A/ S, Claus Jørgensen

Kun 10% dyrere end almindeligt hus

Ved opførelsen af et Sundolitt Climate House har Sundolitt bevist, at det ikke er teknisk kompliceret at bygge lavenergihuse, teknisk kompliceret at drifte det, at byggestilen ikke giver et dårligt indeklima og sidst – men ikke mindst – at det ikke er dyrt at opføre. En prototype som huset i Jægerspris kostede kun ca. 10% mere end et standardhus på opførelsestidspunktet.

Huset i Jægerspris er tegnet af JJW Arkitekter med Wissenberg A/S som rådgivende ingeniører. Der er tale om byggesystemer, der består af byggeklodserne Sundolitt KUB, Sundolitt Funderingssystem samt isoleringsproduktet Sundolitt Climate, der isolerer 20 procent bedre end hidtil anvendte EPS-produkter.