Kronprinsen uddeler pris til Sundolitt

Byggeriets Energipris er netop blevet tildelt Sundolitt på byggevaremessen BYGGERI ´14. Sundolitt vinder prisen for et lavenergihus, der som det eneste i Danmark har vægge, gulve og lofter isoleret med EPS-isoleringsplader. Prisen blev overrakt af H.K.H. Kronprins Frederik.

Del:

Fem virksomheder var nomineret til Byggeriets Energipris, men Sundolitt var altså blandt de virksomheder, der modtog hæderen den 25. februar på byggevaremessen BYGGERI ´14 i Fredericia. Sundolitt fik overrakt Byggeriets Energipris af H.K.H Kronprins Frederik, og prisen er anerkendelse af virksomhedens kerneprodukt – isoleringsmateriale – der i årtier har været anvendt i den nordiske byggebranche.

– Vi er meget beærede over at modtage Byggeriets Energipris. Vi tror på, at politikere og forbrugere i endnu højere grad vil efterspørge lavenergihuse i fremtiden, og vores lavenergihus er første skridt på vejen i denne udvikling, fortæller Claus Jørgensen, teknisk chef, Sundolitt.

LÆS MERE: Sundolitt bygger fremtidens lavenergihus

Et af kriterierne for at modtage Byggeriets Energipris er, at virksomheden har udviklet  dokumenteret energibesparende bygningsdele til byggeriet, hvilket netop er tilfældet for Sundolitt, da EPS-pladerne, der er brugt til isolering i lavenergihuset, isolerer 20 pct. bedre end tilsvarende produkter. Opførelsen af Sundolitt Climate House er kun ca. 10 pct. dyrere end et standardhus.

50 års jubilæum i Danmark

Overrækkelsen af Byggeriets Energipris kommer samtidig med, at Sundolitt kan fejre sit 50 års jubilæum på dansk jord. Virksomheden blev grundlagt i Ålesund i Norge og producerede oprindeligt fiskenet, hvor Sundolitts udvikling af celleplast tog sin begyndelse. Den første danske fabrik åbnede i Viborg i 1964, hvorefter den danske produktion af isolering tog fat.

Det danske hovedkontor er i dag i Billund, og virksomheden har 80 medarbejdere i Danmark. Fokusproduktet har siden den norske grundlæggelse været ekspanderet polystyren (EPS), der i dag bliver udviklet og produceret med særlig fokus på energibesparende byggeri.

LÆS MERE: EPS – optimal isolering  

– Det er efter mange års erfaringer lykkedes os at producere et materiale, der gør det teknisk ukompliceret at bygge og drive et lavenergihus. Det er vi meget stolte, af og vi fortsætter med at udvikle vores produkter, så vi forhåbentlig kan være med til at sætte skub i energibesparende nybyggeri. Byggeriets Energipris er en bekræftelse af, at vi udvikler os i den rigtige retning, og vi er derfor meget stolte over at modtage den, siger Bertil Sunde, vicepræsident for Sundolitt-koncernen i Norge.