Nye muligheder for at anvende flamingokugler

Del:

Plastindustriens sekretariat havde for nyligt fornøjelsen af at besøge BEWi Flamingo i Holbæk. Virksomheden, der udover Holbækfabrikken også har produktion i både Saaby, Hobro og Tørring, er en del af BEWi koncernen, en koncern med virksomheder i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

Fra små plastperler til bløde flamingokugler

Hos BEWi Flamingo producerer man emner i ekspanderet polystyren (EPS), som i brede kredse er bedre kendt som flamingo.

De små perler af hård plast ekspanderes med vanddamp og bliver til de velkendte bløde flamingokugler. Råvaren kommer fra søsterfabrikken BEWi Styrochem i Finland.

Hos BEWi Flamingo i Holbæk ekspanderer man perlerne, og svejser dem sammen i støbeforme, designet til netop det formål kunden ønsker.

Og disse ønsker har udviklet sig med tiden, for mens flamingo før i tiden ofte blot var fyld i pakker og midlertidig indpakning, så tænkes der nu i nye baner.

Nye og yderligere anvendelser af flamingo

Denne nytænkning kan bl.a. de 8 designere i koncernen takkes for, for det er hos dem at de innovative idéer tager fart. Et af de nye produkter, hvor flamingo ikke blot er en midlertidig komponent, er køleskabsbunde. Bunden udformes så den kan fungere som pakkeplade på samlebåndet, med specialdesignede huller til samtlige komponenter. Den sættes til sidst direkte ind i bunden af køleskabet, og kan så både holde de forskellige dele, og isolere for både lyd og varme.

Et andet eksempel findes ved pumper. Når pumper transporteres til hvor de skal bruges, pakkes de i flamingo for at beskytte dem. Flamingoen er dog nu designet således at den bliver på når pumpen installeres, og dermed også isolere pumpen under brug.

Grundfos pumpe med EPS-beskyttelse, der bliver siddende på pumpen under anvendelse for at isolere pumpen.

Endnu et særprodukt, med meget høje kvalitetskrav, er en kasse til transport af medicin, der skal holdes nedkølet. Kassen skal kunne holde medicinen i et temperaturinterval på 2°C, i 2 døgn, mens den transporteres rundt i hele verden. Dette gøres ved hjælp af specialrum til køleelementer, og kan kun fungere pga. den meget veldesignede flamingokasse.

Gode idéer videndeles i høj grad i BEWi koncernen, hvor emnerne på tværs af lande spænder vidt fra bygningsisolering og motorvejsfyld til produktion af unikke fiskekasser, såvel som komplekse tekniske emballager og produkter. På den måde sikrer BEWi sig en positiv udvikling i Norden.