Flere plastvirksomheder er med i kampen om byggeriets grønne priser

Byggeriets Klimapris, Miljøpris og Energipris bliver uddelt på BYGGERI’18 i Fredericia den 13.-16. marts. Blandt de nominerede er Plastmo, Kingspan Insulation og Jackon Danmark.

Del:

Den 13.-16. marts bliver den store byggerimesse – BYGGERI’18 – afholdt i Fredericia, og traditionen tro uddeler Danske Byggecentre tre grønne priser ved samme lejlighed: Byggeriets Klimapris, Miljøpris og Energipris.

Formålet med uddelingen af priserne er, at:

  • fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klimaet.
  • sætte fokus på virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- og/eller miljøstrategi.

Palle Thomsen, adm. direktør hos Danske Byggecentre, fortæller:

– Vi oplever et sandt innovationsboom inden for grønne og bæredygtige byggevarer, klimaløsninger og miljøstrategier. I år har vi modtaget 30 pct. flere indstillinger til Byggeriets Klimapriser, og vi har aldrig set så mange nytænkende teknologier, idéer og løsninger – alle til gavn for miljø og klima.

Han fortsætter:

– De seneste år er der blevet talt meget om cirkulær økonomi – nu oplever vi gennembruddet. Dokumenterede bæredygtige materialer og grønne løsninger er kommet højt op på dagsordenen, og det kommer til udtryk hos de nominerede virksomheder.

Plastvirksomheder er nomineret

I alt er tyve virksomheder blevet nomineret til en af de tre priser, og i blandt dem er flere medlemmer af Plastindustrien:

Plastmo – nomineret til Byggeriets Klimapris (produkt)

Virksomheden er nomineret på grund af nytænkning indenfor regnvandshåndtering, som kommer til udtryk i form af en skybrudsventil, der udnytter den eksisterende kloaks kapacitet under normal regn og afkobler kun vandet fra bygninger lokalt under intensiv regn.

Kingspan Insulation – nomineret til Byggeriets Klimapris (strategi)

Kingspan har en klimastrategi kaldet for “NetZero by 2020“. Målsætningen er at være CO2 neutrale på alle faciliteter verden over i 2020. Bl.a. ved at reducere deres energibehov generelt, generere vedvarende energi og levere det nødvendige via bæredygtige ressourcer.

Kingspan Insulation – nomineret til Byggeriets Energipris (produkt)

Kingspan Insulation har forbedret Kooltherm produktsortimentet og forbedret den termiske ydeevne på 0,020 W/m·K med imponerende 10%, hvilket giver en meget lav ældet lambda-værdi på 0,018 W/m·K for den nye K100 serie.

Jackon Danmark – nomineret til Byggeriets Miljøpris (produkt)

Virksomheden er nomineret på grund af en patenteret udvendig isoleringsløsning af kælderydervægge – Jackon Thermodræn. Ét produkt og én montering, der sikrer en optimal dræning og udtørring af kældervæggen.

Da messen senest blev afholdt i år 2016, så blev den besøgt af 26.285 fagfolk fra hele landet samt fra Norden og det nordlige Europa.

Mere end 300 udstillere forventes at være på plads, når messen i år 2018 slår dørene op. Heriblandt mere end ti medlemmer af Plastindustrien – se hele udstillerlisten her.