EPS genskaber Thunderbirds!

Genskabelsen af den britiske sci-fi serie Thunderbirds fra 1960’erne blev nemmere med landskaber skabt i EPS.

Del:

Den engelske sci-fi serie Thunderbirds blev oprindeligt produceret i midten af 60’erne ved hjælp af den revolutionerende teknik, kendt som ‘supermarionation’. Tv-serien handlede om den tidligere astronaut Jeff Tracy og hans fem voksne sønner, der som opererede fra en hemmelige base i Stillehavet.

50 år senere og med hjælp fra et loyalt internnetpublikum er der rejst den nødvendige finansiering, til at lave tre nye episoder, som trofast genskaber programmet nøjagtigt som det så ud i tresserne. Det er blandt muligt fordi man har kunnet lave scenerierne ved hjælp af EPS. Materialet har fundet indpas i bl.a. TV- og filmbranchen såvel som på teatre over hele verden.

Fordelen ved EPS er, at man kan skabe imponerende scene- og filmlandskaber. Det var særlig relevant i relation til de nye afsnit af Thunderbirds. EPS’en skabte de frosne vægge i den ishule, som skurken i historien bor i. Og når der skulle filmes i Himalaya, skabte EPS’en baggrundstæppet, da heltene skulle kæmpe sig igennem bjerglandskabet i en voldsom snestorm.

Andrew T. Smith, som var med til at genskabe serierne, var meget tilfreds med EPS som landskabsmateriale:

– ”Det har været yderst nyttigt og tidsbesparende at have vægge, der meget let kan samles og flyttes rundt. På ti minutter kan et torturkammer omdannes til et iskoldt fængsel eller en mystisk korridor. Den EPS, som blev tilovers efter vi havde skabt væggene og bjergene, blev derefter revet til sne ved hjælp af rivejern. Sneen blev blæst ind på scenen med hjælp af en skrivebordsventilator. Ret lavteknologisk, men det ser fantastisk godt ud på skærmen!

Artiklen er venligst udlånt af den engelske EPS-gruppe.