Medieomtale i december

December bød på en række forskellige nyhedshistorier om EPS, også kendt som Flamingo. Bl.a. at EPS er det foretrukne materiale til måltidskasser; at der er bedre muligheder for at genanvende EPS i Vesthimmerland; mere fokus på genanvendelse af fiskekasser af EPS; m.v.

Del:

29. december skrev Vesthimmerlands Avis: Nyt bæredygtigt tiltag i Aalestrup

Midt i en mørk tid har Vesthimmerlands Forsyning, der driver genbrugspladserne i Aalestrup, Farsø, Aars og Løgstør, en lille solstrålehistorie. På genbrugspladserne er det fremover muligt at aflevere flamingo [EPS, red] til genanvendelse -i stedet for til småt brændbart som hidtil.”  (Sektion 1 Side 14)

 

23. december skrev Aars Avis: Bæredygtigt tiltag på lokale genbrugspladser

Vesthimmerlands Forsyning har opstillet maskine, der presser luft ud af flamingo [EPS, red].” (Sektion 1 Side 22)

 

22. december skrev Ugeavisen.dk/kbhliv: Sorteringsguide: Sådan sorterer du dit juleskrald

Af guiden fremgår bl.a. hvordan EPS skal sorteres i Storkøbenhavn. .

 

21. december skrev LokaltIndblik.dk: Nu kan flamingo gå til genbrug

Her op til jul kan Vesthimmerlands Forsyning præsentere endnu et bæredygtigt tiltag på genbrugspladsen. Flamingo – også kaldes EPS (ekspanderet polystyren) – bruges ofte som pakkefyld, isolering, stødabsorbering i emballage til f.eks. TV og andre elektroniske apparater.

 

17. december skrev Fødevarefokus.dk: Coronavækst i nethandel gør emballagevalg vigtigere end nogensinde

Coop.dk Mad har aldrig haft så travlt som nu. Ligesom flere andre netbutikker med dagligvarer har de travlt med at mande op, købe flere biler og sikre sig nok EPS-emballage.

 

17. december skrev Altomteknik.dk: Sundolitt leverer 1.500 m3 EPS Letfyld-blokke til pandemi-hospital på rekordtid

Corona-pandemien har været så hård ved Spanien, at landet har brugt 100 millioner Euro på at haste-opføre et pandemi-hospital. Sundolitt har sørget for trykaflastning.

De færreste kan levere 1.500 m EPS på en uge. Men det var bestillingen til Sundolitts spanske afdeling, da Madrids nye epidemi-hospital, Isabel Zenda Pandemic Hospital, skulle bygges. Det 80.000 kvadratmeter store hospital blev bygget op i og omkring gamle retsbygninger, hvilket gav en del udfordringer.

 

16. december skrev Bygtek.dk: “Værktøj sætter fokus på plastaffald fra byggebranchen”

Nyt beslutningsværktøj fra et InnoByg-projekt skal hjælpe bygge- og anlægsbranchen med at tage vare på det plastaffald, som branchen producerer

Plastaffald udgør en vigtig andel af affaldet i bygge- og anlægsbranchen. Faktisk stammer ca. en tredjedel af de over 100.000 tons plastaffald, der bliver indsamlet i Danmark om året fra bygge- og anlægsbranchen. Samtidig peger tidligere beregninger og estimeringer på, at det kun er ca. 17 % af plastaffaldet fra byggebranchen, der indsamles som plast til genanvendelse. Det tal skal op, hvis branchen skal indfri de politiske målsætninger om genanvendelse af 25 % af plast i 2025 og hele 75 % af plast i 2030, mener man hos InnoByg.

Historien kan læses her, og analysen påviser bl.a. at der er god økonomi i genanvendelse af EPS fra byggeriet.

 

11. december skrev Fødevarefokus.dk: 215% vækst har vendt produktionen af måltidskasser på hovedet

Måltidskasseudbyderen Sundtakeaway.dk i Auning på Djursland har håndteret over tre gange så mange ordrer som i 2019. Det har tvunget den unge virksomhed til at vende op og ned på produktionen.

Sundtakeaway.dk vil gøre det let for danske familier at følge de officielle kostråd. Den målsætning har bragt rekord-mange kunder ind på nye abonnementer i løbet af 2020. Ved indgangen af december lød årets vækst på hele 215 % i forhold til 2019. Og det har givet udfordringer på pakkeriet i Auning.

Måltidskasseudbyderen differentierer sig ved at levere færdig mad, klar til opvarmning. Virksomheden har forsøgte sig frem med forskellige løsninger til måltidskasserne. Papkasser kunne ikke holde fødevarerne kolde, så det stod hurtigt klart, at kasser af isoleringsmaterialet EPS var det bedste valg. En udenlandsk leverandør kunne ikke hamle op med fleksibiliteten og kvaliteten hos danske Sundolitt.

 

6. december skrev LevnedsmiddelBladet: Branchepartnerskab vil styrke genanvendelse af EPS-fiskekasser

“Danish Seafood Association og EPS-branchen har givet hinanden håndslag på at øge genanvendelsen af fiskekasser af EPS.

Med lanceringen af EU’s plaststrategi er målet, at alle plastemballager skal være designet, så de let kan genanvendes inden 2030. Samtidig er det ambitionen, at plastaffald i overvejende grad skal indsamles separat og 50 procent skal genanvendes.” (Sektion 1 Side 28)

 

6. december skrev LevnedsmiddelBladet: Coronavækst i nethandel gør emballagevalg vigtigere end nogensinde

Nethandlen med fødevarer er midt i endnu et tigerspring. Det begyndte allerede før regeringens pressemøder om nye coronarestriktioner og sætter nu pres på emballageløsningerne.

Den vilde vækst i nethandlen bliver stadig skubbet frem af coronapandemien og dens medfølgende restriktioner for fysiske butikker.” (Sektion 1 Side 14)

Artiklen fremhæver EPS, også kendt som Flamingo, som den optimale løsning.

 

4. december skrev Lager & Transport: Flere EPS-fiskekasser skal genbruges

Danish Seafood Association og EPS-branchen har givet hinanden håndslag på at øge genanvendelsen af fiskekasser af EPS. Det vil ikke alene gavne miljøet, men også være med til at fastholde milliardeksporten af fisk og skaldyr, mener parterne.

Fiskekasser af ekspanderet polystyren, også kendt som Flamingo, består af 98 % luft, har en høj isoleringsevne og forhindrer dermed, at fisk, som transporteres over hele verden, fordærver under transporten. De er derfor den foretrukne løsning, når medlemmerne af Danish Seafood Association eksporterer fersk fisk til hele verden.(Sektion 1 Side 36)